Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operaţiune de depistare masivă în opt zone ale Angliei, în urma unor contaminări cu varianta sud-africană a noului coronavirus

test covid-19 coronavirus testare

Autorităţile sanitare britanice au lansat luni o operaţiune de depistare masivă în opt zone ale Angliei, în care au fost înregistrate cazuri de contaminare cu varianta sud-africană a noului coronavirus, dintre care unele fără legătură cu vreo călătorie, relatează AFP.

Regiunile vizate - anumite zone din Londra, din West Midlands, din est, sud-est şi nord-vest - însumează o populaţie de aproximativ 80.000 de persoane, potrivit news.ro.

Citește și: SURSE Bebelușul ajuns în spital după BOTEZ a MURIT: micuțul era născut prematur

Începând de la 22 decembrie, 105 cazuri de contaminare cu această variantă - care se crede că este mai contagioasă şi împotriva căreia vaccinurile actuale par mai puţin eficiente - au fost descoprite, potrivit Ministerului britanic al Sănătăţii.

În ultimele zile, 11 cazuri au fost identificate - fără să se poată stabili vreo legătură cu vreo călătorie.

”Este vital să facem tot ceea ce putem pentru a opri transiterea acestei variante”, subliniază înr-un comunicat minisrtrul Sănătăţii Matt Hancock, care-i îndeannă pe locuitorii regiunilor respective să se testeze, indiderent dacă prezintă sau nu simptome.

În urma detectării primelor cazuri de contaminare cu varianta sud-africană în Regatu Unit, Guvernul Johnson a interzis toate legăturile aeriene directe cu Africa de Sud şi a închis frontierele unui număr de 30 de ţări considerate cu risc.

Acestor restricţii urmează să li se alăture în curând o carantină obligatorie, la hotel, a călătorilor britanici sau rezidenţi britanici care vin din aceste ţări şi cărora nu le poate fi refuzată intrarea pe teritoriul britanic.

Regatul Unit - afectat de o variantă britanică mai contagioasă a SARS-CoV-2, care a antrenat o ”explozie” a epidemiei şi o a treia izolare şi care a vaccinat nouă milioane de persoane - intenţionează asfel să lupte împotriva ”importului” unor noi variante ale noului coronavirus mai transmisibile şi împotriva cărora vaccinurole actuale sunt mai puţin eficiente.

Bilanţul covid-19 a crescut la 106.000 de morţi în regat, cea mai afectată ţarădin Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.