Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiune-fulger a britanicilor împotriva elitei apropiate de Putin: oligarh rus, săltat din locuința sa luxoasă

facebook.com
London police

Un bogat om de afaceri rus a fost arestat în luxoasa sa locuință din Londra de către poliția care investighează activitatea infracțională a oligarhilor, potrivit Sky News, scrie Mediafax.

Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, a fost reținut sub suspiciunea de spălare de bani, conspirație în vederea fraudării Ministerului de Interne și conspirație în vederea comiterii de sperjur.

Agenția Națională pentru Combaterea Criminalității (NCA) nu a dat numele bărbatului și nici al altor două persoane, care au fost, de asemenea, arestate.

Un alt bărbat în vârstă de 35 de ani a fost reținut după ce a fost văzut părăsind clădirea cu o geantă care conținea mii de lire sterline în numerar. El a fost arestat sub suspiciunea de spălare de bani și obstrucționarea unui ofițer. Cea de-a treia persoană - un bărbat de 39 de ani - a fost arestată la domiciliul său din Pimlico, în Londra, pentru infracțiuni precum spălare de bani și conspirație pentru fraudă.

Graeme Biggar, directorul general al NCA, a declarat: „Celula de combatere a cleptocrației a NCA, înființată abia anul acesta, are un succes semnificativ în investigarea potențialelor activități infracționale ale oligarhilor, ale furnizorilor de servicii profesionale care îi sprijină și le permit și ale celor care au legături cu regimul rus. Vom continua să folosim toate puterile și tacticile pe care le avem la dispoziție pentru a contracara această amenințare”.

Toți cei trei bărbați care au fost arestați au fost între timp eliberați pe cauțiune.

NCA a declarat că această operațiune a fost cea mai recentă de acest gen care a fost efectuată în cadrul eforturilor sale de a perturba activitățile unor personalități corupte din mediul de afaceri internațional și a celor care le facilitează activitatea.

Agenția susține că a obținut aproape 100 de întreruperi - acțiuni care elimină sau reduc o amenințare criminală - împotriva elitelor legate de Putin și a celor care le sprijină.

Printre acestea se numără o serie de ordine de înghețare a conturilor (Account Freezing Orders - AFO) asupra conturilor deținute de persoane care au legături strânse cu rușii sancționați.

„De asemenea, celula a investigat și a întreprins acțiuni discrete împotriva unui număr semnificativ de elite care au un impact direct asupra Regatului Unit, precum și vizând rutele mai puțin convenționale utilizate pentru a disimula mișcările de averi semnificative, cum ar fi vânzările de active de mare valoare prin intermediul caselor de licitații", a declarat NCA.

„Pe plan internațional, activitatea NCA a contribuit la înghețarea a numeroase proprietăți, a opt iahturi și a patru avioane, și continuă să lucreze în colaborare cu Oficiul pentru punerea în aplicare a sancțiunilor financiare pentru a se asigura că și alte active din Regatul Unit sunt înghețate, precum și cu parteneri globali pentru a viza averile ilicite deținute în străinătat”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.