Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiune impecabilă a Forțelor de securitate din Columbia, pentru salvarea nepoatei lui Gabriel Garcia Marquez

Forțele de securitate din Columbia au salvat-o luni pe strănepoata scriitorului Gabriel Garcia Marquez, care fusese răpită de un grup de bărbați înarmați la finalul lunii august, a anunțat președintele columbian Ivan Duque, citat de Reuters.

citește și: Teorie INCENDIARĂ emisă de Ion Cristoiu: Dragnea nu vrea amnistie/ E o bătălie a Sistemului

Melissa Martinez Garcia, în vârstă de 34 de ani, a fost răpită la finalul lunii august, după ce un grup de bărbați înarmați i-au interceptat mașina în apropierea orașului Santa Marta din nordul țării. Aceștia au cerut cinci milioane de dolari răscumpărare.

„Într-o operațiune coordonată de forțele armate, Melissa Martinez Garcia a fost eliberată. A fost o operațiune impecabilă care s-a desfășurat pe o perioadă de mai multe luni”, a declarat Ivan Duque.

Melissa Martinez Garcia este strănepoata lui Jaime Garcia Marquez, fratele scriitorului Gabriel Garcia Marquez, care a murit în anul 2014, la vârsta de 87 de ani.

Răpirile sunt un fenomen frecvent în cadrul conflictului armat din Columbia, fiind o sursă de finanțare pentru gherile, organizații criminale și paramilitare. Peste 260.000 de persoane au fost ucise în urma conflictului din Columbia, care a început în urmă cu peste 50 de ani.

García Márquez a fost unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori ai Americii Latine, cărţile sale vânzându-se în zeci de milioane de exemplare. Scriitorul sud-american a fost recompensat cu premiul Nobel pentru literatură pe anul 1982, pentru romanele şi povestirile sale.

Considerat unul dintre cei mai mari scriitori din istoria literaturii de limbă spaniolă, Gabriel Garcia Márquez a murit pe 17 aprilie 2014, la vârsta de 87 de ani, în urma complicaţiilor provocate de o pneumonie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.