Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operaţiune reuşită: MAE a repatriat un cetăţean român din Siria

MAE

În urma demersurilor complexe susținute la nivelul Celulei de Criză a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), la data de 27 iunie 2018 au fost finalizate procedurile specifice de repatriere din Siria, prin Liban, a unui cetăţean român, anunţă MAE.

 

Repatrierea s-a realizat cu sprijinul Ambasadei României la Damasc, în cooperare cu Ambasada României la Beirut.

 

Cu sprijinul Echipelor Consulare Mobile ale misiunilor diplomatice române de la Damasc și Beirut, cetăţeanul român a părăsit Siria la data de 26 iunie 2018 pe cale terestră către Liban, de unde şi-a continuat deplasarea către România, pe cale aeriană, pe ruta Beirut - Otopeni.

 

Precizăm că Ministerul Afacerilor Externe a suportat în întregime costurile aferente transportului terestru şi aerian pentru persoana repatriată.

 

Măsura de repatriere face parte din demersurile constante de asistență și protecție consulară acordată de MAE cetățenilor români aflați în situații deosebite, prin misiunile diplomatice și oficiile consulare din statele cu risc major de securitate.

 

Reamintim faptul că, de la debutul operațiunilor de evacuare din Siria (anul 2011), prin intervenția directă a Ambasadelor României la Damasc și Beirut și sub coordonarea Celulei de Criză a MAE, au fost repatriați 748 de cetățeni români și membrii de familie ai acestora.

 

În prezent, Ambasada României la Damasc acordă asistență și protecție consulară inclusiv cetățenilor din Australia, Canada, Franța, Republica Moldova și Portugalia aflați pe teritoriul Siriei.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.