Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiunea ȘOBOLANII zguduie PSD. Zeci de aleși locali, parlamentari și chiar organizații întregi spre Pro Romania/ SURSE

sah

În ultimele zile mai mulți parlamentari ai PSD și-au anunțat public plecarea spre PRO România, partidul lui Victor Ponta, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu. Potrivit informațiilor noastre acesta este doar partea publică a ceea ce se vede în aceste zile și așa s-ar justifica ieșirea foarte dură a președintelui PSD, Liviu Dragnea, care fără să pronunțe nume a vorbit despre ”șobolani” referindu-se la doi foști premieri ai PSD (n.a. surse susțin că e vorba Victor Ponta și Mihai Tudose).

Nouă GAFĂ de zile mari a premierului Viorica Dăncilă: Reducem democrația.... ăăă... reducem birocrația/ VIDEO

”E o atitudine de șobolan a doi foști premieri ai partidului. Rod puțin, dar nu se dărâmă casa de la un șobolan sau doi șobolani. Majoritatea rămâne. (...) Miza finală nu este guvernarea. Sunt dispuși să sacrifice orice, inclusiv securitatea României” a spus președintele PSD, Liviu Dragnea, la Antena 3.

Potrivit informațiilor noastre situația este destul de complexă. Nu mai puțin de 4 parlamentari ai părăsi deja PSD și în perioada următoare se anunță și alte transferuri. Cel puțin alți 17 parlamentari din PSD ar urma în perioada imediat următoare să își anunțe plecarea spre PRO România - ar fi vorba de 6 senatori și 11 deputați.

Sunt semnale credibile că mișcări serioase sunt în aceste zile în filialele PSD din Mehedinți, Caraș-Severin, Timișoara, Constanța, Cluj, Brașov și București. Ar fi vorba de aleși locali care și-au dat deja acordul trecerii la PRO România, dar care nu vor face acest anunț alături de consilierii lor locali pentru a nu intra sub incidența legii și a da astfel PSD ocazia să ceară revocarea lor. Asta însă nu îi va împiedica să ”joace cu Victor și să îi intărească efectivele în teritoriu”, susține unul din liderii importanți ai PSD în teritoriu.

Reacția lui Victor Ponta după ce Dragnea l-a făcut 'șobolan': 'Arată un singur lucru: FRICA. Așa că e semn bun'

Liderii PSD din jurul lui Liviu Dragnea susțin că operațiunea lansată de Victor Ponta are complici în PSD. Ei îl indică pe fostul premier Mihai Tudose, dar și pe alți lideri apropiați de acesta. ”Doar nu crezi ca deputata aia din Brăila a plecat la Ponta fără acordul lui Tudose. Aia nu ieșea din cuvântul lui. Evident că sunt mai mulți băgați în treaba asta”, ne-a spus un apropiat al șefului PSD.

Aceleași surse susțin că declarațiile lui Victor Ponta privind baronii din PSD nu sunt întâmplătoare. Ele ar reprezenta promisiunea piblică că prin venirea spre partidul său vor scapă de sub stăpânirea baronetului pe care nu și-l dorește în partid. Ponta ar fi enumerat explicit baroni ca Marian Oprișan, Olguța Vasilescu și Paul Stănescu...

"Având un aşa cârmaci, care va scufunda PSD-ul ca Titanicul, noi am făcut o barcă, ce se numeşte Pro România.(...) Ne permitem să fim selectivi. Nu vreau baroni, m-a durut destul de tare când a ieşit Iohannis cu lista în 2014 şi eu trebuia să îi apăr, deşi eram de acord cu Iohannis", a declarat, miercuri, Victor Ponta, într-o conferință de presă la Constanța.

E de așteptat ca situația să se complice odată cu apropierea deciziei CCR în Cazul revocării procurorului-șef al DNA, decizia ÎCCJ în cazul angajărilor fictive de la CJ Teleorman, a tensiunilor tot mai mari cu Palatul Cotroceni, evoluția imprevizibilă a plângerii lui Ludovic Orban cu privire la premier și șeful PSD și evident a scurgerilor spre PRO România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.