Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiunea tancuri pentru Ucraina: Medvedev acuză Polonia că așteaptă divizarea Ucrainei

canberratimes.com.au
medvedev

Şeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, consideră că este ruşinos că participanţii la Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos discută despre aprovizionarea cu tancuri către Ucraina.

"Ce situație rușinoasă, cel puțin. Forumul de la Davos discută... aprovizionarea cu tancuri către Ucraina", a scris el marți pe Telegram. "Oamenii obișnuiau să discute despre alte lucruri în Davos. Cum ar fi economia și chestii de genul acesta", a remarcat Medvedev.

Potrivit acestuia, „lucru bun este că de data aceasta nu sunt acolo nici oameni de afaceri ruși, nici chinezi”.

Medvedev a subliniat observația președintelui polonez Andrzej Duda cu privire la crearea unei coaliții de țări occidentale pentru livrarea de echipamente blindate la Kiev. „Probabil speră că „o coaliție de tancuri” va aduce mai aproape divizarea Ucrainei, ceea ce visează polonezii”, a presupus el. „Dar atunci, în loc să creeze o coaliție, ar trebui să elaboreze un document colectiv care să anunțe capitularea regimului putred de la Kiev de dragul salvării vieților oamenilor și să precizeze viitoarea componență a ceea ce va rămâne din Ucraina”, a spus adjunctul șefului Consiliului de Securitate al Rusiei. sugerat.

Duda a spus mai devreme că autoritățile poloneze așteaptă cu nerăbdare să mobilizeze o coaliție internațională de țări care dețin tancuri Leopard, pentru a oferi Ucrainei o întreagă brigadă din acele vehicule. Polonia se așteaptă ca Germania să îi acorde permisiunea de a trimite o companie de astfel de tancuri în Ucraina.

Reuniunea Forumului Economic Mondial din 2023 de la Davos, cu tema „Cooperare într-o lume fragmentată”, are loc în perioada 16-23 ianuarie. La fel ca anul trecut, organizatorii nu au invitat Rusia la eveniment din cauza situației din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.