DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Operaţiunea 'Tricoul' în campania PSD. Ce spune legea/ FOTO

PSD

Dacă în precedentele campanii electorale candidaţii puteau oferi alegătorilor cadouri cu valoare de până în 10 lei, din 2016 s-au interzis până şi pixurile, şepcile, tricourile, brichetele. Însă nu toţi candidaţii par să fi aflat de schimbarea legii.

Un asemenea caz s-a înregistrat la Hârseşti, în judeţul Argeş. Cititorii stiripesurse.ro semnalează faptul că Ionel Moloiu, candidatul PSD la primăria comunei, a oferit tricouri participanţilor la un eveniment electoral, sâmbătă, 14 mai.

***

Potrivit legislaţiei în vigoare, materialele de propagandă electorală permise în campania electorală sunt afişele electorale cu dimensiunea de cel mult 500 mm pe 350 mm, afişe electorale de convocare la reuniuni electorale cu dimeniunea de cel mult 400 mm pe 250 mm, materiale de propagandă electorală audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuală, publicitate în presa scrisă, materiale de propagandă elecotrală on-line, broşuri, pliante şi alte materiale tipărite din aceeaşi categorie.

Sunt interzise în campania electorală vehiculele inscripţionate cu sloganuri de campanie, vehiculele care difuzează materiale audio, în mers sau staţionar, spectacolele, serbările, focurile de artificii. De asemenea, sunt interzise bannerele, mesh-urile, corturile publicitare, pavilioanele publicitare, panourile publicitare mobile, steagurile publicitare, calcane, ecrane publicitare, indicatoare publicitare direcţionale, strructuri de publicitate autoportante, mijloace de publicitate, panouri publicitare, proiecte publicitare speciale, publicitate luminoasă, publicitate pe vehicule.

La campania pentru alegerile locale nu mai pot fi folosite pixuri, căni, ceasuri, tricouri, jachete, geci, impermeabile, pelerine, veste, şepci, căciuli, fulare, sacoşe sau pungi şi alte materiale de poliester, umbrelele, găleţile şi alte materiale din aceeaşi categorie, brichetele, chibriturile, produsele alimentare, produsele alcoolice, ţigările şi alte astfel de produse. Sancţiunile pentru încălcarea legii pot ajunge la 50.000 de lei.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.