Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Operațiunea Unicorn' - Cum se vor desfășura funeraliile reginei Elizabeth a II-a și când va avea loc înmormântarea

The Guardian
regina elisabeta

Funeraliile reginei Elizabeth a II-a reprezintă un eveniment în care va fi implicat întregul regat și totul face parte din ”Operațiunea Unicorn”. Un prim pas este cel care va avea loc în Scoția și asta pentru că regina a murit la Castelul Balmoral. Activitatea Parlamentului din Scoția va fi întreruptă și mii de oameni sunt așteptați la Balmoral.

Citește și: Averea colosală lăsată în urmă de Regina Elizabeth a II-a: în 70 de ani a adunat valori inestimabile

Un prim pas va fi aducerea trupului neînsuflețit al reginei Elizabeth a II-a la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh, acolo unde se află reședința oficială din Scoția. Transportul va fi asigurat cu trenul și este de așteptat ca mii de oameni să îi aducă un ultim omagiu reginei.

În prima zi de doliu va fi oficiată o slujbă la catedrala Sf. Paul, acolo unde vor participa premierul și miniștrii, dar și alți invitați de rang înalt. De asemenea, în Hyde Park vor fi trase 96 de salve de tun pentru a marca cei 96 de ani de viață ai reginei.

În ultima etapă a „Operațiunii Unicorn”, sicriul va fi urcat la bordul Trenului Regal, de unde va călători pe coasta de est până la Londra. În fiecare gară de-a lungul traseului va fi o gardă de onoare, pentru ca, într-un final, Elisabeta a II-a să ajungă pentru ultima dată în Sala Tronului de la Palatul Buckingham, informează Digi24.

Înmormântarea este de așteptat să aibă loc la Westminster Abbey în aproximativ 10 sau 11 zile, data urmând să fie confirmată de Palatul Buckingham. Este probabil să fie declarată zi liberă, dar acest lucru va fi confirmat de palat și guvern.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.