Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operatorii 112 sunt instruiţi să citească printre rânduri, dacă apelantul nu poate vorbi clar: Tonul vocii apelantului poate spune foarte mult (Alis Grasu)

novatv.ro
apel 112

Operatorii 112 sunt instruiţi să citească printre rânduri, dacă apelantul nu poate vorbi clar: Tonul vocii apelantului poate spune foarte mult (Alis Grasu)

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti- Ilfov, medicul Alis Grasu, a precizat că, după cazul Caracal, sunt situaţii în care femei aflate în pericol sau abuzate sună la numărul de urgenţă 112 şi poartă o conversaţie cu operatorul care de multe ori din tonul vocii înţelege dacă este nevoie de intervenţia Poliţiei şi Ambulanţei.

”După cazul Caracal, intens mediatizat, sunt situaţii în care femei agresate, femei care se simt în pericol sună la 112 şi, dacă nu pot vorbi desluşit ce li se întâmplă, încearcă să poarte o conversaţie din care operatorul de la numărul unic 112 dă legătura la Poliţie şi la Ambulanţă, să deduci că persoana respectivă are nevoie atât de poliţie, cât şi de ambulanţă. De fiecare dată, lucrurile sunt tratate cu seriozitate şi sunt trimise atât echipaje de poliţie, cât şi medicale”, a declarat Alis Grasu la Medika TV.

Operatorii de la numărul de urgenţe 112 sunt pregătiţi pentru cazurile în care sunt nevoiţi să ”citească printre rânduri”.

”Personalul a fost pregătit pentru astfel de situaţii şi a fost pregătit astfel încât să citească printre rânduri. Tonul vocii poate spune foarte mult pentru un operator cu experienţă”, a mai spus Alis Grasu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.