Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operatorii de deszăpezire din Capitală au acţionat cu peste 180 de utilaje şi peste 1.300 de muncitori, după ninsorile din ultimele ore

www.stiripesurse.ro
deszăpezire

Operatorii de deszăpezire din Capitală au acţionat, marţi, cu peste 180 de utilaje şi peste 1.300 de muncitori, numărul acestora fiind suplimentat după ora 9.00, când a intrat în vigoare o informare meteorologică de ninsori. "Traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale de iarnă, fără a exista probleme deosebite, arterele principale fiind curătate «la negru» în proporţie de 95%", afirmă Primăria Capitalei, potrivit news.ro.

Potrivit Primăriei Capitalei, 12 echipaje ale Direcţiei Siguranţă şi Ordine Publică şi ale Direcţiei Control au verificat în teren, pe tot parcursul nopţii, modul în care operatorii de salubritate din toate sectoarele îşi îndeplinesc obligaţiile, conform programului de deszăpezire aprobat.

În urma controalelor şi a monitorizării video pe camerele de supraveghere amplasate în principalele intersecţii, s-a constatat că aceştia au împrăştiat material antiderapant pe arterele din urgenţa I şi II, precum şi în zona rampelor, pantelor, podurilor şi staţiilor STB.

"Traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale de iarnă, fără a exista probleme deosebite, arterele principale fiind curătate «la negru» în proporţie de 95%", arată Primăria Capitalei.

Astfel, în primele ore ale dimineţii, operatorii au comunicat că s-a acţionat cu 113 utilaje şi 630 de operatori manuali: Sectorul 1 - 10 utilaje; Sectorul 2 - 10 utilaje; Sectorul 3 - 44 de utilaje / 250 de operatori; Sectorul 4 - 23 de utilaje / 200 de operatori; Sectorul 5 - 15  utilaje / 180 de operatori; Sectorul 6 - 11 utilaje.

Citește și: Un tânăr de 19 ani a înjunghiat mortal o femeie care a parcat mașina în fața casei presupusului agresor

Totodată, de la ora 9.00, numărul utilajelor a fost suplimentat, acţionându-se cu 184 de utilaje şi 1.310 operatori. Se acţionează la pluguit şi împrăştiat material antiderapant, stocul de material antiderapant total fiind de 12.000 de tone.

De asemenea, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo, numărul de utilaje va fi suplimentat, parcul pregătit pentru intervenţia de pluguit şi imprăstiat material antiderapant fiind de peste 400 de utilaje.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei mai spun că, în ceea ce priveşte acţiunile de deszăpezire ale Societăţii de Transport Bucureşti (STB), aceasta are asigurate 34 de utilaje pentru activitatea de deszăpezire, precum şi 549 de angajaţi, din care 253 sunt repartizaţi pentru curătarea refugiilor de tramvai. Societarea de Transport Bucureşti STB SA a acţionat cu materiale antiderapante, respectiv clorură de calciu, sare şi nisip.

Totodată, având din vedere temperaturile scăzute şi ninsoarea abundentă, echipele DGASMB au distribuit băuturi calde (ceai şi supă), geci, bocanci, pături, sau mănuşi persoanelor fără adăpost care au refuzat cazarea în centrele sociale. În centrele DGASMB sunt în prezent cazate 246 de persoane fără adăpost.

"Municipalitatea a pus la dispoziţia cetăţenilor Telverde 0.800.800.868 unde aceştia pot sesiza eventualele probleme apărute din cauza vremii. Totodată, bucureştenii sunt rugaţi să semnaleze la numărul de telefon 021/9524 prezenţa pe stradă sau în spaţiile comune ale blocurilor a persoanelor fără adăpost, pentru că acestea să fie preluate de Poliţia Locală şi transportate la centrele sociale ale Capitalei", mai arată sursa citată.

Meteorologii au emis, pentru Capitală, o informare nowcasting care a fost valabilă între orele 9.00 şi 11.00 şi care a vizat ninsori, cu depunerea unui strat suplimentar de zăpadă de trei centimetri, peste cel de 5-7 centimetri depus în orele anterioare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.