Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operatorii de transport din Arad, obligaţi să vândă măşti de protecţie alături de biletele de călătorie

smartreview
masti chirurgicale protectie

Operatorii de transport din judeţul Arad, între care Compania de Transport Public (CTP), sunt obligaţi să vândă şi măşti de protecţie alături de biletele de călătorie, a anunţat, marţi, Prefectura Arad.

Decizia a fost luată de Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul judeţului Arad, cu avizul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

"Pe durata stării de alertă, în scopul limitării răspândirii infecţiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în rândul populaţiei, S.C. Compania de Transport Public Arad S.A, precum şi ceilalţi operatori de transport au obligaţia de a asigura călătorilor, contra cost, măşti medicinale simple pentru protecţia nasului şi a gurii, care urmează a fi comercializate la punctele de vânzare a biletelor de tramvai/autobuz sau, după caz, în mijloacele de transport în comun. În cazul refuzului călătorilor de a purta masca de protecţie sau a refuzului de a respecta măsurile de păstrare a distanţei fizice sanitare, conducătorul autovehiculului poate să nu permită accesul acelui călător/acelor călători în mijlocul de transport în comun. În cazul în care este necesar, conducătorul de autovehicul sau tramvai poate solicita sprijinul instituţiilor abilitate, prin apelarea numărului unic de urgenţă 112", a anunţat Prefectura.

Directorul CTP Arad, Claudiu Godja, a declarat, pentru AGERPRES, că în primă etapă au fost comandate 10.000 de măşti, dar cel mai devreme vor fi disponibile călătorilor de miercuri, la preţul de 1,5 lei bucata.

"Vânzarea lor este condiţionată de prezentarea unui titlu de călătorie valabil, adică bilet, abonament sau legitimaţie de gratuitate. Se va vinde doar o mască unei persoane, iar comanda va fi reînnoită în următoarea perioadă", a spus Godja.

CTP Arad, ai cărei acţionari sunt Consiliul Local Arad (70%) şi Consiliul Judeţean (30%), este cel mai mare transportator din judeţ, având aproape 600 de salariaţi şi un parc format din circa 130 de tramvaie şi 130 de autobuze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.