Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operatorul aerian Wizz Air va introduce două noi rute din România către Arabia Saudită

newsair.ro
wizz air

Operatorul aerian Wizz Air va opera două noi rute din România, de pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti, către Arabia Saudită, din luna ianuarie 2023.

Zborurile sunt disponibile la Riad, capitala saudită, şi spre oraşul Jeddah, biletele fiind deja disponibile online pe wizzair.com şi prin intermediul aplicaţiei pentru mobil începând de la 54,99 euro/269 lei.

În total, Wizz Air a lansat, joi, 20 de rute, din 11 oraşe europene către trei destinaţii din Arabia Saudită.

Potrivit sursei citate, din data de 9 ianuarie 2023, compania aeriană va oferi două zboruri săptămânale către Aeroportul Internaţional "King Khalid", principalul aeroport care deserveşte Riad. De asemenea, zborurile către Aeroportul Internaţional "King Abdulaziz" de lângă Jeddah, situat în vestul Arabiei Saudite, vor fi operate de două ori pe săptămână din Bucureşti, în fiecare marţi şi sâmbătă, începând cu data de 10 ianuarie 2023.

"În sezonul de iarnă 2022-2023, zborurile către capitala Arabiei Saudite vor fi operate în zilele de luni şi joi, iar în sezonul de vară din 2023, în fiecare luni şi vineri. Situat în mijlocul Arabiei Saudite şi înconjurat de deşert, Riad este un spectaculos centru urban, cu o importanţă economică şi culturală semnificativă. Cu o istorie de secole, Riad este una dintre cele mai interesante metropole din Orientul Mijlociu. Aeroportul de care este deservit este, de asemenea, unul dintre cele mai mari din lume din punctul de vedere al suprafeţei", se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.ro.

Wizz Air a semnat un Memorandum de Înţelegere cu Ministerul Investiţiilor al Regatului Arabiei Saudite, o iniţiativă a Ministerului Turismului, menită să îmbunătăţească dezvoltarea sectorului turismului saudit.

Autoritatea Saudită de Turism (STA - Saudi Tourism Authority), lansată în iunie 2020, este responsabilă de promovarea destinaţiilor turistice ale Arabiei Saudite în întreaga lume şi de dezvoltarea ofertei prin programe, pachete şi sprijin pentru afaceri, fiind prezentă prin 16 birouri de reprezentanţă în întreaga lume, ce deservesc 38 de ţări.

Wizz Air operează o flotă de 160 de aeronave Airbus A320 şi A321, compania fiind listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.