Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operatorul de salubritate al judeţului Dolj a fost amendat de Garda de Mediu cu 40.000 lei pentru cantităţile mari de gunoaie stocate

garda de mediu

Operatorul de salubritate al judeţului Dolj, firma Iridex Group Salubrizare, a fost amendat de Garda de Mediu cu 40.000 lei pentru cantităţile mari de gunoaie stocate în punctul de lucru de la staţia de sortare/transfer Goicea, potrivit Agerpres.

Potrivit Gărzii de Mediu Dolj, unităţile şi întreprinderile care valorifică deşeuri au obligaţia de a evita formarea de stocuri care pot genera fenomene de poluare a mediului.

Comisarii Gărzii de Mediu-Comisariatul Judeţean Dolj, prin controalele efectuate la UAT-uri şi operatorii economici, pun în aplicare politicile guvernamentale, de implementare a planului naţional de gestionare a deşeurilor. Astfel, având în vedere tematicul aflat în desfăşurare, de verificare a stării de salubritate a localităţilor, dar şi verificarea operatorilor economici care gestionează deşeurile, o echipă de comisari a mers în control la SC Iridex Salubrizare, în punctul de lucru de la staţia de sortare/transfer Goicea. În urma inspecţiei, din documentele prezentate de operatorul economic, comisarii au constatat existenţa unor stocuri mari de deşeuri ce urmau a fi valorificate, fără a fi respectată legislaţia de mediu şi anume, unităţile şi întreprinderile care valorifică deşeuri au obligaţia de a evita formarea de stocuri care pot genera fenomene de poluare a mediului", au anunţat reprezentanţii Gărzii de Mediu Dolj pe pagina de facebook.

Pentru aceste neconformităţi, operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 40.000 de lei şi i s-a impus un program strict de remediere, cu termene bine stabilite.

"Astfel de controale dispuse de Comisariatul General vor continua, pentru a verifica toate primăriile şi operatorii economici desemnaţi pentru gestionarea deşeurilor din judeţul Dolj!" a mai informat garda de Mediu Dolj.

Contractul "Delegarea prin concesionare a gestiunii unor activităţi componente ale serviciului de salubrizare, respectiv colectarea şi transportul deşeurilor municipale şi a altor fluxuri de deşeuri în judeţul Dolj şi operarea staţiei de sortare şi transfer Goicea" a fost atribuit, în 2018, prin licitaţie publică, Asocierii SC Iridex Group Salubrizare SRL - SC Servicii Salubritate Bucureşti SA - SC Iridex Group Import Export SRL, având o valoare totală de 250.652.467,44 lei, fără TVA şi a fost aprobat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) "EcoDolj".

Operatorul de salubritate din Craiova, aflat în subordinea Consiliului Local, a încetat la 1 iulie 2021 activitatea de colectare a deşeurilor de la populaţie, iar toate cele peste 26.000 de contracte au fost preluate de firma Iridex Group Salubrizare. Tot de atunci, craiovenii plătesc pentru ridicarea gunoiului o taxă obligatorie anuală, prin Direcţia de Impozite şi Taxe a Primăriei, şi nu contravaloarea unei facturi pentru serviciile prestate, aşa cum a fost până la 1 iulie 2021. Şi locuitorii din celelalte localităţi din Dolj plătesc serviciul de salubrizare tot ca taxă, prin direcţiile de impozite şi taxe ale primăriilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.