Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operatorul feroviar francez SNCF ar putea vinde divizia Ermewa pentru trei miliarde de euro

Motion Array
Franta steag

DWS Group, un manager de active controlat de banca germană Deutsche Bank AG, şi fondul canadian de pensii Caisse de Depot et Placement du Quebec sunt pe punctul de a prelua Ermewa SA, lider european în închirierea vagoanelor de marfă, informează Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit surselor, DWS şi fondul canadian de pensii CDPQ sunt în negocieri avansate pentru preluarea Ermewa, o divizie a companiei franceze de căi ferate SNCF, într-o tranzacţie în valoare de peste trei miliarde de euro. Sursele au adăugat că un acord ar putea fi anunţat în cursul acestei săptămâni dar că nu există nicio certitudine cu privire la rezultatul discuţiilor, potrivit agerpres.ro.

Cu sediul în Levallois-Perret, o suburbie a Parisului, Ermewa a fost înfiinţată în anii 1950 pentru transportul vinului pe calea ferată. În prezent, compania închiriază vagoane de marfă pentru transportul de produse agricole şi industrială. Conform celor mai recente date, în 2019 Ermewa a avut un profit operaţional de 258 milioane de euro. În 1992, SNCF a preluat o participaţie de 10% la Ermewa şi în următoarele două decenii şi-a majorat participaţia astfel că în prezent deţine totalitatea acţiunilor.

Banii strânşi din vânzarea Ermewa ar ajuta la consolidarea finanţelor SNCF într-un moment critic pentru operatorul feroviar francez, care anul trecut a avut nevoie de o infuzie de capital de 4,1 miliarde de euro din partea statului francez pentru a depăşi criză provocată de scăderea traficului feroviar în urma pandemiei de coronavirus.

Vânzarea Ermewa s-ar adăuga unui şir de tranzacţii cu o valoare de 57 de miliarde de dolari care au implicat companii franceze în acest an, în creştere cu mai mult de o treime comparativ cu perioada similară a anului trecut. Recent, grupul Veolia Environnement SA a reuşit în sfârşit să îşi preia rivalul Suez SA, într-o tranzacţie de 13 miliarde de euro care a pus capăt unei lupte îndelungate pentru preluare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.