Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operatorul german Gascade anunță că livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1 vor fi reluate joi

Livrările de gaze ruseşti spre Germania via conducta Nord Stream 1 vor fi reluate joi, după finalizarea lucrărilor de mentenanţă, a anunţat miercuri operatorul german de reţea Gascade, informează DPA.

Gascade, compania care operează cea mai importantă conductă pentru transportul de gaze dinspre Rusia spre Europa, a precizat că a primit confirmări că livrările vor fi reluate. "Plecăm de la principiul că, în conformitate cu rezervările actuale, transportul de gaze via Nord Stream va fi reluat la nivelul la care era înaintea lucrărilor de mentenanţă, adică 40% din capacitate", a informat Gascade într-un comunicat de presă.

Anterior, şi purtătorul de cuvânt al guvernului german, Christiane Hoffmann, a anunţat că livrările vor fi reluate joi, aşa cum era programat şi în linie cu obligaţiile contractuale ale grupului rus Gazprom. Cu toate acestea, Hoffmann nu a dorit să comenteze recentele declaraţii ale preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, potrivit cărora livrările de gaze ar putea scădea până la 33 milioane de metri cubi pe zi dacă o turbină pe care firma Siemens Energy a trimis-o pentru service în Canada nu va fi livrată rapid. Asta ar însemna că gazoductul va opera doar la o cincime din capacitatea totală, potrivit Agerpres.ro.

În data de 11 iulie, gigantul rus Gazprom a demarat lucrările de mentenanţă la cele două ramuri ale gazoductului Nord Stream 1, lucrări care ar urma să se încheie joi dimineaţa, astfel că livrările de gaze ar urma să fie reluate la ora locală 6 am (4:00 GMT).

Conducta Nord Stream 1 este o rută importantă pentru aprovizionarea cu gaze a Germaniei şi a altor ţări din Europa Occidentală. Potrivit site-ului societăţii Nord Stream, gazele care sosesc în Germania, în oraşul Lubmin, continuă apoi să fie transportate în Belgia, Danemarca, Franţa, Marea Britanie, Olanda şi 'alte ţări'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.