Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operatorul italian de rețele de gaze Snam pariază pe rolul Italiei în Europa, cu investiții mai mari în gaze

Euronews
UE gaze

Snam își propune să stimuleze rolul Italiei în sistemul energetic european prin noua sa strategie de investiții, a declarat joi noul său CEO la prezentarea planului grupului pentru 2026, scrie Reuters.

Snam, care a jucat un rol cheie în umplerea instalațiilor de stocare a gazelor din Italia pentru a se pregăti pentru iarnă cu livrări rusești în scădere, a declarat că va investi 10 miliarde de euro (10,8 miliarde de dolari) în următorii patru ani, cu 23% mai mult decât în planul anterior.

Din total, 9 miliarde vor merge către infrastructura de gaze pentru construirea așa-numitei conducte adriatice, înființarea a două noi terminale de gaz natural lichefiat (GNL) și extinderea stocării gazelor.

Linia Adriatică va transporta mai mult combustibil din sud, din conductele din Africa și Azerbaidjan terestre, către nordul industrializat al Italiei și vor permite fluxuri inverse către nordul Europei.

"Anul trecut am exportat 4,2 miliarde de metri cubi (mc) de gaze în nordul Europei... cu investiții vom extinde capacitatea fluxului invers până la 10 bcm", a declarat directorul executiv Stefano Venier.

Înainte de războiul ucrainean, Italia importa 38% din gazul pe care îl consuma din Rusia prin conductele care ajungeau în nord.

"Putem relansa rolul Italiei în ceea ce privește întregul sistem energetic european", a spus el, subliniind faptul că Roma poate mobiliza legături bine stabilite cu furnizorii africani de gaze pentru a trimite gaz vecinilor europeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.