Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operatorul poștal din Emiratele Arabe Unite emite primele ștampile NFT în Orientul Mijlociu

coruzant.com
nft celebritati arta criptomonede

Operatorul poștal din Emiratele Arabe Unite emite ștampile cu simboluri nefungibile (NFT) pentru a comemora cea de-a 50-a Zi Națională a federației, oferind o dovadă suplimentară că obiectele de colecție digitale câștigă atractivitate la nivel global.

Emirates Post Group, sau pe scurt EPG, a anunțat săptămâna aceasta că a devenit prima organizație poștală din Orientul Mijlociu și Africa de Nord care a emis timbre digitale de colecție. Noile ștampile, care vor fi dezvăluite pe 2 decembrie, Sărbătoarea Națională, constau în gemeni digitali bazați pe blockchain care vor fi vândute ca obiecte de colecție digitale legate de omologii lor fizici, conform cointelegraph.com

În total, vor fi emise patru timbre, fiecare cu un design distinct, constând dintr-o temă națională. Cumpărătorii vor putea vedea designul digital legat de ștampila fizică pe care o achiziționează după scanarea unui cod QR imprimat pe card. Pentru a activa obiectul digital de colecție pe blockchain, utilizatorii trebuie să scaneze un cod QR ascuns în spatele cardului.

CEO-ul EPG, Abdulla Mohammed Alashram, a declarat pentru Cointelegraph că adoptarea NFT-urilor se aliniază cu viziunea companiei de a deveni mai orientată spre digital. În urma pandemiei de COVI-19, EPG „explorează modul în care implementarea tehnologiei blockchain ne poate eficientiza și îmbunătăți operațiunile și introduce alte avantaje competitive”.

Întrebat dacă ștampilele NFT sunt o incursiune unică în blockchain sau o parte a unei strategii mai ample de a îmbrățișa noua tehnologie, Alashram a spus că EPG intenționează să lanseze mai multe ștampile digitale în viitor:

„Adoptarea celor mai recente progrese în tehnologia digitală în operațiunile noastre este, de asemenea, pentru a se adresa generației cunoscătoare de tehnologie care preferă serviciile accesibile digital. Ca parte a eforturilor noastre de a reduce decalajul dintre mărcile poștale tradiționale și lumea digitală, lucrăm, de asemenea, pentru a lansa mai multe ștampile NFT”.

Emiratele Arabe Unite au adoptat o atitudine progresivă față de tehnologia blockchain și activele digitale, autoritățile locale de reglementare promovând o serie de reglementări prietenoase cu cripto-ul. În septembrie, autoritățile locale au stabilit un nou cadru de reglementare care susține tranzacționarea cu criptomonede și activitățile conexe în zona economică liberă a Dubaiului, deschizând potențial ușa către o adoptare mai largă și inovare în emirat.

La sfârșitul lunii octombrie, Autoritatea pentru Servicii Financiare din Dubai, cunoscută și sub numele de DFSA, a clarificat reglementările referitoare la așa-numitele jetoane de investiții . Cadrul este menit să ofere securitate juridică atât investitorilor, cât și operatorilor de pe piață.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.