Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opere de Pablo Picasso, Andy Warhol, Mark Rothko, Alberto Giacometti, în licitaţie cu o estimare totală de 600 de milioane de dolari

Artmark
Andy Warhol Flower in hand

Opere de Pablo Picasso, Andy Warhol, Mark Rothko, Alberto Giacometti, care au aparţinut unui cuplu de miliardari newyorkezi, vor fi în curând vândute la licitaţie de Sotheby's pentru o valoare estimată la 600 de milioane de dolari, a anunţat joi casa, scrie AFP, potrivit news.ro.

Charles Stewart, PDG al Sotheby's, a spus că este vorba de un total de 65 de opere. Lucrările vor fi vândute în noiembrie 2021 şi în mai 2022.

Casa de vânzări a precizat că suma totală de 600 de milioane de dolari reprezintă cea mai mare evaluare făcută vreodată pentru vânzarea unei colecţii de artă contemporană şi modernă.

Citește și: Poziție FERMĂ a șefului DNA în fața judecătorilor din CSM - Respinge ALEGAȚIILE acestora....

Colecţia a aparţinut magnatului în domeniul imobiliar Harry Macklowe şi fostei lui soţii Linda, dar justiţia nu a putut să stabilească valoarea sa în timpul divorţului foarte mediatizat din 2010.

„Le Nez” de Giacometti şi „N°7” de Rothko ar putea fi vândute cu 70 de milioane de dolari fiecare, potrivit Sotheby's.

Celebra „Nine Marilyns” a lui Warhol a fost estimat între 40 şi 60 de milioane de dolari. O sculptură din sârmă şi tablă de Picasso, concepută drept un monument funerar pentru a zecea comemorare a morţii poetului Guillaume Apollinaire în 1918, ar putea să fie negociată la 20 de milioane de dolari.

Stewart a promis o licitaţie "istorică" şi un eveniment care "va marca piaţa de artă şi istoria de 277 de ani a casei Sotheby's".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.