Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OPINIE - 'TĂTUCUL' certificatului verde are origini nemțești

Facebook
cod qr certificat verde spectacole

Vrem o țară ca afară – E motto-ul ultimilor ani de proteste din România.  Dar doleanța poporului e ca în operele Caragiale: "Să se revizuiască, dar să nu se schimbe nimic!" În weekend, mii de români au protestat în stradă împotriva certificatelor verzi. Nimic nou! În alte țări, sute de mii de oameni au făcut același lucru, ba chiar au avut și ciocniri extrem de violente cu poliția. România se vrea o țară ca afară, însă nu când vine vorba de proteste sau de antivacciniști. Codașa UE la autostrăzi, canalizare, condiții din școli și spitale, campioană la export de carne vie, România e pusă pe treabă, vrea să rupă gura târgului în materie de vaccinare, chiar dacă în goana ei nebună calcă în picioare orice urmă de drept și demnitate umană!

Retorica pro vaccinare a convins cam 28% din populație. Atât s-a putut cu medicii școși în față să amenințe, cu învinovățirea românilor nevaccinați pentru morți și internații de la ATI și altele! Restul, de până la 70 %, pe unde e media statelor UE, vor fi convinși cu forța! Cum? Ei! Nevaccinații nu mai au acces la terase, restaurante, spectacole de teatru și, în curând, medicii nu vor mai avea acces nici la muncă.

Condiționarea accesului la activități considerate neesențiale, asta în primă fază, căci e de așteptat ca certificatul verde să se extindă, nu e o idee nouă. Nu, ea nu aparține UE, nu îi aparține lui Cîțu și nu e absolut nicio premieră la nivel mondial, așa cum cred cei care nu știu pic de istorie. În Germania, începând cu anul 1933, populația avut nevoie de certificatul de arian! Acesta atesta apartenența la rasa pură și era obligatoriu pentru angajații din sectorul public precum sănătate, educație, administrație. NICIUN om care nu era arian nu avea acceas la aceste funcții! Și nu, nu era vorba de discriminare, ci de protejarea interesului național! Vă sună familiar? Nu, nu spun că certificatul verde e egal certificatului de arian, dar ideile seamănă ca două picături de apă! Istoria se repetă mereu pentru cei care nu o cunosc și nu au învățat din ea. Iar în Germania nazistă, la fel ca în Europa democratică, măcar pe hârtie, certificatele au devenit o afacere! De ce? Pentru că de-a lungul existenței omenirii, Teoria Evoluției a dictat cine a trăit și cine a murit. Doar că ea nu a însemnat supraviețuirea celor mai puternici, ci a celor care, sub o formă sau alta, au reușit să se adapteze. Da, chiar și cumpărând certficate false de arieni sau verzi!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.