Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OPINIE Blestemul lui Udrea

facebook.com/ Elena Udrea
Udrea slogan

După mulți ani, cred că nici ea nu mai știe, nu de la faptele comise acum 12 ani, ci de la trimiterea chinuită în judecată, Elena Udrea a primit o sentință într-unul dintre multele sale dosare de corupție. O sentință departe de cea definitivă, pe care o vom mai aștepta, unii dintre noi, alături de Udrea, probabil încă mult timp.

8 ani a decis o judecătoare că merită Elena Udrea, această Kill Bill, ca să o cităm pe Raluca Turcan, a politicii din era Traian Băsescu. Mult? Puțin? Ținând cont că procurorii DNA au cerut vreo 15 ani, pedeapsa este mică. Dacă ne luăm după fecioria în faptele penale invocate de condamnată, este mult.

După ce și-a aflat pedeapsa, una care poate fi schimbată de judecătorii ÎCCJ, unde mulți condamnați au fost alibiți, Elena Udrea a trecut la ceea ce orice babă din Buzău, locul său de baștină, face când este încolțită: la blesteme! Cea țintită este judecătoarea de la Curtea de Apel București pentru că, potrivit fostei consiliere prezidențiale cu studii în drept, nu știe să aplice legea. Adică, nu doar procurorii DNA greșesc când cer 15 ani de pușcărie, ci și judecătoarea, care i-a dat aproape jumătate din pedeapsa cerută de cea mai apreciată instituție în Europa pentru performanțele sale.

”Femeia asta a dat o decizie absurdă! Nu știu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înțeleg cum va dormi această femeie liniștită la noapte?!”, a slobozit în auzul jurnaliștilor și telespectatorilor de la Antena 3 fostul ministru.

Noaptea a trecut, noi nu știm cum a dormit judecătoarea care a dat sentința. Știm însă cum au dormit alții. Nu doar o noapte, ci mulți ani. Cei care, la rândul lor, au lansat blesteme. Cei care au blestemat-o pe Udrea pentru ceea ce trăiau cu ea ministru și cu Băsescu președinte. Pe vremea când Udrea nu avea un copil, un copil care nu are nicio vină pentru ce a făcut sau ce va face mama sa.

Așa cum ea a blestemat-o pe judecătoare, așa a fost și ea blestemată. Blestemată de părinții copiilor care au murit pentru că spitalele nu au avut bani, în vremea când ea conducea România, ca să le salveze pruncii. Nu au avut bani nu pentru că România era săracă, ci pentru că, așa cum s-a dovedit prin condamnările din instanță, politicienii PDL și afaceriștii din preajma lor au furat multe miliarde. Miliarde care ar fi salvat vieți.

Udrea a mai fost blestemată și de părinții ai căror copii au plecat în străinătate, pentru că în țara lor nu își găseau un loc de muncă bine plătit pentru că acolo ajungeau doar copiii celor din PDL.

Udrea a mai fost blestemată și de părinți ai căror copii au murit pe șoselele țării pline de gropi, nesemnalizate corespunzător. Dacă politicienii din PDL nu ar fi furat, poate acele accidente nu mai aveau loc pentru că drumurile ar fi putut fi reparate.

Udrea a mai fost blestemată de părinții care s-au trezit cu salariile tăiate și nu și-au mai putut trimite copiii la școală. Sau nu mai aveau ce să le dea să mănânce. Și sunt mulți cei care au blestemat-o pentru că în timp ce ei nu aveau ce pune pe masă, ministrul se îmbrăca cu haine de zeci de mii de euro. Țara era săracă, dar Udrea era bogată.

Mulți părinți au blestemat-o pe Udrea. Desigur, nu și pe copilul ei, căci nu avea unul și nici nu se întrezărea un astfel de plan. Mulți români nu au mai ajuns părinți din cauza Elenei Udrea. Pentru că natalitatea nu a fost în planul guvernării din care Udrea a făcut parte.

”Cum să dai 8 ani pentru așa ceva? Am omorât pe cineva? Dacă dăm pentru crime și violuri 5-7 ani, am ajuns să dăm pentru corupție 8 ani?” întreabă Udrea?

Doamnă Udrea, întrebați românii care au rămas fără locuri de muncă în timp ce dumneavoastră cheltuiați 150.000 de euro doar pe o geantă, întrebați părinții de mai sus, întrebați copiii părinților care au luat calea străinătății dacă pedeapsa e mică.

Doamnă Udrea, blestemul s-a prins deja. De dumneavoastră! Și, poate, nu s-a prins tot. Vom vedea!

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.