Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opinie - Lista halucinațiilor cool generate de vizita lui Sadhguru în România

wikipedia
sadhguru

Forfotă extremă în lumea artiștilor din România, zilele trecute! Sadhguru a venit în România. Un fel de Osho al zilelor noastre, deocamdată la o scală mult mai mică, aș zice, Sadhguru a avut o ascensiune rapidă în rândul consumatorilor de spiritualitate. Vedetele din România s-au bulucit să îl vadă. O parte, firește, căci altă parte a luat fenomenul în râs și a ieșit în față cu biserica. Vezi, Doamne, Sahdguru a descins prin România și a îndepărtat românii de credința ancestrală. Așa ceva!!! Treziți-vă!

În fapt, cel mai probabil ambele tabere sunt angrenate în acțiuni de PR care nu au nicio treabă cu sinceritatea. Nici adepții lui Sadhguru nu au prea mare treabă cu iluminarea, așa cum nici vedetele care l-au înghesuit rapid pe Iisus în brațele lor nu au vreo treabă cu credința. Toți joacă o carte, cea a celebrității, să fim cool, sa spunem ce vrea publicul să audă! Sadhguru nu prezintă niciun pericol!  Românii din mare parte din țară sunt încă religioși dintr-un motiv simplu: sărăcia! Românii sunt preocupați cu supraviețuirea, cu traiul de pe o zi pe alta și sunt încă angrenați în credință. Tendințele spre spiritualitate apar în speță în marile orașe acolo unde are loc un fenomen complex. Nivelul crescut de trai duce la posibilitatea unei vieți îmbelșugate, însă pe undeva lipsită de substanță. Asaltat cu mii de opțiuni, omul fuge. Fude a ideea de familie, de ideea de biserică, fuge de tradiții și se găsește, inevitabil, gol. Chiar și când are de toate, ceva lipsește! Punct în care înțelege că toți banii din lume și tot confortul nu prea înseamnă nimic și că dincolo de toate astea există acel Ceva. Că unii îl găsesc în yoga, alții în biserică sau alții la picioarele lui Sadhguru e o chestiune de opțiuni. Un lucru e cert.

Fascinația pentru yoga și învățăturile unor guru vine din rigiditatea credinței ortodoxe. Aparenta libertate pe care o oferă yoga vine în antiteză cu tot ceea ce biserica consideră a fi păcat. Și la mijloc nu e vorba de o coincidență. Yoga e o afacere, care, sigur, are și părțile ei utile și adevărate. Doar că, pentru cine gândește, eficiența yoga se poate vedea chiar în țara ei de provenineță. India! O țară în mare parte săracă, care a dat lumii exact acest concept: iluzia că un guru te poate ajuta să îți oprești mintea și să fii, în final, fericit! Lucru care pentru orice om dotat intelectual nu poate fi verosimil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.