Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OPINIE Lupii moraliști, Orban și USR-PLUS. Înțelegerile lor cu PSD. Girați de Dragnea sau Ciolacu

captura youtube
lupul moralist

Există două tipuri de politicieni în România: cei care au zeci de ani de experiență în spate, ca Ludovic Orban. Și oamenii noi, ca cei de la USR-PLUS, care sunt de câțiva ani în politică. Ce au în comun? Au făcut parte din Guverne în care erau colegi cu PSD, susținuți de PSD, au fost votați de PSD în plen. Indiferent dacă erau premieri, miniștri, secretari de stat, consilieri de stat. Dar au uitat. Iar acum urlă ca din gură de șarpe, e blat! pentru că PSD spune public că vrea să scape la pachet și de USR-Plus, nu doar de Cîțu, cum ar vrea Barna și Orban.

Logica PSD este simplă:  Ciolacu și ai lui au calculele lor strategice pentru 2024 când vor să revină pe cai mari la putere, iar până atunci, PNL și USR PLUS trebuie erodați la guvernare împreună. Iar dacă PSD nu le face pe plac si nu votează moțiunea de cenzură împotriva lui Cîțu, să pice doar el, Barna să rămână, PSD e toxic pentru USR-PLUS. Pentru că dacă PSD ar vota moțiunea, ar fi deodată partid responsabil.

Așadar, pentru o corectă informare, ar trebui să facem o scurtă trecere în revistă a colaborărilor lor cu PSD:

1.Ludovic Orban – Prim-ministru votat în Parlament, în martie 2020, cu voturile majoritare ale PSD, la izbucnirea pandemiei Covid-19. Guvernul Ludovic Orban nu ar fi fost investit dacă PSD nu era partid ”responsabil”, care să conștientizeze că era nevoie de un Guvern cu puteri depline.

-În 2012 Orban a fost ales pe listele USL, adică PNL și PSD, când președinte PSD era Victor Ponta

-În 2007 a fost ministru al Transporturilor, în Guvernul minoritar Tăriceanu, Guvern votat de PSD în Parlament, la acea vreme

2.Dacian Cioloș - Prim-ministru tehnocrat, în 2016, după Colectiv. Votat și de PSD în Parlament. De altfel, sunt emblematice pozele cu Dacian Cioloș  și Liviu Dragnea, în sediul PSD.  Totodată, vicepremier și ministru al Dezvoltării a fost Vasile Dîncu, cel care a militat pentru continuarea programului PNDL, început de Liviu Dragnea. De altfel, Dacian Cioloș a fost de acord cu PNDL 2, la acea vreme. Nu este de acord cu PNDL 3, în schimb.

3.Cătălin Drulă – Consilier de stat al lui Dacian Cioloș, în 2016. Același Guvern tehnocrat, votat de PSD-ul lui Dragnea. Cu oameni din PSD în Guvern

4.Dan Barna -  Secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, în 2016,  în acelasi guvern Cioloș, votat de Dragnea în Parlament

5.Violeta Alexandru – ministru pentru Dialog Social în Guvernul Cioloș, votat tot de PSD, în Parlament. Probabil doamna care se tot laudă că muncește a uitat că a fost ministru în 2016, cu votul PSD.

-ministru al Muncii, în Guvernul Orban, votat în 2020 de PSD, în plen.

6.Ionel Dancă - Consilier de stat al prim-ministrului Dacian Cioloș, între 2016-2017.  Sigur, același Guvern susținut de PSD-ul lui Dragnea

-2020 șef al Cancelariei prim-ministrului Ludovic Orban, votat de PSD în plen

Dacă ne uităm la toți cei de mai sus, la carierele lor politice, la funcțiile pe care le-au avut cu votul PSD, girați în funcții de Liviu Dragnea sau Marcel Ciolacu, votați în plen de parlamentari PSD, și ne uităm, în schimb, la discursul lor dublu din aceste zile că nu vor să audă de sprijinul PSD, ca cetățean, ți se face silă. Acum vor delimitare de PSD, au fost votați de cetățeni să nu fie parteneri cu Ciolacu. Dar PSD era bun în 2016.

Iar concluzia este una: blatul cu PSD este bun doar când este in interes personal. În rest, doar ipocrizie tipică de politician. Vechi sau nou. Toți sunt la fel. PSD, PNL, USR PLUS.  Aceeași mizerie, de fapt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.