Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OPINIE Nevertebratele cu coloană oficială

Monitorul Oficial al României ne-a înștiințat că interesul național poate fi urmărit penal fără opreliște de către DNA. Omul care se ducea la SRI, la Guvern, la restaurant și la Academie doar cu coloana oficială, fostul vicepremier Gabriel Oprea, va da ochii cu procurorii Laurei Codruța Kovesi. Procurori care îl acuză că ar fi beneficiat ilegal de coloană oficială de 1.600 de ori. E drept că doar atunci avea coloană, în rest putându-se vorbi despre niște protuberanțe gelificate.

În numele interesul național, liderul partidului cu 2-3% în cele mai deșănțate sondaje de opinie vrea să arate că are coloană și cere de la PSD măcar 30 de parlamentari, adică un număr de 30 de locuri eligibile la alegerile legislative de la iarnă. Cam cum ar veni, la 4 viitori parlamentari PSD, unul să fie de la UNPR. Dacă PSD are 35% în sondaje acum, UNPR are de 10 ori mai puțin, ca să fim optimiști. Transpus, coloana oficială a parlamentarilor UNPR ar trebui să fie formată dintr-un parlamentar progresist la 10 social-democrați. Dar, ce face Gabriel Oprea? Le transmite celor de la PSD că dacă nu obține cifra cerută, 30, schimbă coloana. Din spatele PSD, trece în spatele PNL și, hop, ce să vezi, va vota pentru alegeri locale în două tururi de scrutin.

PSD ar vrea să arate că are coloană, dar jocul cu nevertebratele e prea riscant. Oprea l-a atenționat în ultimele zile pe Dragnea că discută despre un parteneriat pe votul PNL pentru noua lege a alegerilor în două tururi doar după ce vede, negru pe alb, că partidul său cu 1 milion de membri închipuiți, primește ceea ce vrea. Curajosul general cu 3 stele de la doi președinți nu are puterea să intre de unul singur în lupta electorală. Acolo ar vedea ce susținere are interesul național. Până atunci, jocul politic bazat pe șantaj îl va duce iar în Parlament și la iarnă, pentru că Liviu Dragnea are și el un curent în ceafă, și nu de la coloana oficială.

Gabriel Oprea reușește performanța să fie decisiv în Parlament fără să participe la alegeri, așa cum reușește să le arate românilor că nu poate rosti niciun cuvânt fără să citească de pe foaie. Omul a uimit în plenul Senatului când a votat împotriva sa, pentru urmărirea penală. Asta, chiar dacă alți, ATENȚIE!, 30 de senatori au votat ca Oprea să nu poată fi urmărit penal. Cum ar veni, dacă Oprea nu e cu el, sunt alții cu el. Așadar, coloana din spatele lui Oprea e plină de nevertebrate. Pentru că, nu-i așa, vorba unei celebre senatoare, Oprea putea avea și trupe anti-tero la dispoziție, să descindă în restaurante la o ciorbă de burtă...

 

P.S.: Acesta nu este un text de distribuit. Acest text ți se adresează doar ție!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.