Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OPINIE Normalitarea vaccinării obligatorii - Pas cu pas, despre disonanța cognitivă ca formă de organizare socială

Facebook
cod qr certificat verde spectacole

Mai sunt doar câteva ore și se așterne cortina peste cel mai trist weekend din istoria a ceea ce a fost democrația în România. E primul weekend în care românii din marile orașe au avut nevoie certificate verzi pentru a face lucruri cândva normale. În Timișoara, oraș în care locuiesc, și care și-a făcut în mod absolut fals renumele de oraș din care, în 1989, a pornit eliberarea țării de sub comunism, terasele și barurile au fost pline de vaccinați. Căci e greu de crezut că cineva a plătit un test PCR de 250 de lei ca să bea o cafea la 15 lei, proastă, așa cum e servită de mare parte din HORECA locală.

Zâmbind superiori de la mese, vaccinații explică cu nonșalanță că ei au acum dreptul să meargă peste tot. În sfârșit, a venit și ziua asta! Până la urmă, ei sunt noii 'eroi' care s-au injectat cu un ser dezvoltat rapid, care nu protejează de infectare și care a devenit obligatoriu prin constrângere psihică. Dar ei au luat această alegere absolut liberi, din responsabilitate socială și o educație superioară! Da, știu, există și români care s-au vaccinat de bună voie, convinși de beneficiile medicale. Dar sunt puțini rău!

Rânjetele vaccinaților de la terase mi-au adus aminte de ziua în care am absolvit facultatea de Jurnalism, zi în care un coleg agramat, care copiase trei ani, mi-a spus ironic: Codruț, te-ai stresat degeaba, am și eu aceeași diplomă ca tine! Absolut corect! Aveam amândoi aceeași hârtie și nu conta că eu pierdusem zile întregi să învăț, în vreme ce el rupsese cluburile, pentru ca mai apoi să copieze sub ochii îngăduitori ai profesorilor. Eram egali până la proba contrarie.

Structura socială din România încurajează exact atitudinile de genul ăsta. E normal să copiezi ca să ai o facultate. E normal să te complaci într-o casnicie de coșmar ca să ai o familie. E normal că ai câteva kilograme în plus, căci știm cu toții că femeile adevărate se îngrașă de la glandă, niciodată de la mâncare, ele doar ciugulind. E normal să fii agramat și să rânjești superior de la volanul unui X5 pe care probabil îl conduci pentru că ai dat șpagă să treci psihologicul la Permise. Tot în România e normal că taci din gura la muncă atunci când ceva merge prost, să nu cumva să te ia șeful la ochi. Întreaga viață în România e o disonanță congnitivă, iar cei care refuză să se complacă sunt probleme sociale. Dușmani ai poporului.

Însă, libertatea vaccinaților e doar o bucată temporară în marele puzzle al sclaviei sociale. Căci o bună parte din vaccinați s-au injectat ca să plece în concedii, să scape de ceea ce au trăit stând cu ei înșiși în lockdown.  O altă parte din vaccinați sunt românii cu probleme de greutate sau cu vicii, care au făcut boli și care din cauza stilului lor de viață au ajuns să fie în categorii vulnerabile la infecția cu COVID19. Mai sunt românii care s-au vaccinat ca să poată merge la jocuri de noroc. Drama nu e legată de vaccinare, ci de faptul că oamenii cu astfel de vicii, care sunt sclavi ai unui fals statut social, care nu știu când să pună jos lingura sau sticla au ajuns să fie embleme ale libertății. Asta, firește, în mințile lor! Oamenii care și-au făcut vicii care îi omoară zi de zi câte puțin le urle nevaccinaților că nu se înțeapă ca să le protejeze viața!

PS Niciun regim prezentat astăzi ca abuziv nu a impus nimic cu forța. Toate atrocitățile au fost comise spre binele poporului. În Germania, Hitler a ucis evrei în lagăr ca să scape țara de oameni bătrâni care erau o povară socială, doctorul Mengele a făcut experimente pe gemeni pentru a găsi o metodă de a crește populația Germaniei, iar copiii cu handicap au fost eutanasiați de asistente în spitale ca acte de milă. Iar cine nu mă crede, poate căuta singur documentare despre nazism!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.