Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opinie: Poi și să te ții neneică ce freamăt, ce vuiet, ce talăngi și buciume...

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam proteste București
Acum aproape un an, președintele României, într-un mesaj televizat adresat națiunii, lansa un mesaj halucinant, o minciună brutală, conform căreia liderul principalului partid de opoziție ar complota cu un stat vecin privind cedarea Ardealului. În același discurs halucinant a glăsuit și celebra replică: "Jó napot kívánok, Ciolacu", o bășcălie grețos electorală, care atingea direct și fără echivoc națiunea maghiară. Specialiștii în atinaționalism și antiextremism se lingeau cu poftă la ouțe, precum câinii de pază ai democrației ajunși la vârsta senectuții decrepite.
Acum, apare de nicăieri și de la nimeni (conform anchetei SRI) un mesaj mizerabil trimis unei foarte cunoscute și apreciate actrițe, de care nu am mai auzit nimic de ceva timp, pe care o acuza de ceva ce nu a spus niciodată public și poate nici nu gândea. Dar nu asta era ideea cu acuzele irelevante, ci cuvintele dure și amenințările mafiote. Apoi, zic unii (iarăși anonimi) că într-o seară, la ceva proteste legate de restricțiile sanitare, "piteștenii" (deci nu câțiva, poate o sută-două) ar fi scandat să fie dați afară ungurii din țară. Posibil la Pitești să fi reizbucnit secularul conflict interetnic între români și puternica comunitate de maghiari care au impus aceste restricții populației. Adică un căkt cusut cu ață albă.
Poi și să te ții neneică ce freamăt, ce vuiet, ce talăngi și buciume, trompete și încordări pe marii luptători cu extremismul și xenofobia, adică sus-numiții lingători de self-ouțe, în frunte cu mr. JónapotkívánokCiolacu. Păi bine, bre... vă înțeleg scremerea asta complet disproporționată și executată la comandă după niște făcături securistice grosolane de se văd și de Jupiter, dar întreb și eu ca prostul: anul trecut lipseați din localitate când extremismul, naționalismul și xenofobia erau rostite cu cuvinte puține dar apăsate direct de la tribuna președinției?
... restul mesajului este indescifrabil... Scrie pe pagina de Facebook, Bogdan Bratianu, lider ALDE

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.