Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OPINIE - Tăriceanu chiar ne crede proști pe toți?

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu Inquam Photos / Octav Ganea

Călin Popescu Tăriceanu este președintele Senatului, copreședinte al ALDE și potențial om cu mare influență asupra guvernării viitoare. Filmulețul în care apare ”sărind” coada de peste 1000 de oameni de la DRPCIV este fără discuție o sfidare, atât la adresa celor care așteptau în acel moment la coadă, dar și pentru toți șoferii bucureșteni, care, au trecut cel puțin o dată pe acolo.

Sfidarea maximă din partea lui Tăriceanu vine însă în momentul în care își explică gestul.

Există în orice stat câteva funcţii importante unde oamenii au fost aleşi ca să reprezinte într-un fel statul şi să se dedice în principal problemelor societăţii şi comunităţilor. Asta trebuie să fie preocuparea lor principală. Nu statul la coadă. Sigur că există şi posibilitatea să stăm la coadă la permise, la cumpărat flori, la alte acţiuni. Din acest motiv în toate ţările pentru cei care ocupă anumite poziţii înalte se găsesc din punct de vedere legal anumite pârghii prin care li se permite să îşi dedice majoritatea timpului în interesul ţării şi al societăţii şi nu să stai (n.r. la coadă). Până la urmă nu e nimic înjositor, dar e o problemă de gestiune a timpului", a afirmat marţi Tăriceanu la Antena 3.

Să-mi ierte ignoranța domnul Tăriceanu, dar dumnealui este în vacanță. El și prietenii din Parlament stau vreo trei luni în vacanță și muncesc două zile pe săptâmână în restul anului. Bașca că în această vacanță este plătit, are la dispoziție șofer și mașină de la Senat, dar și alte avantaje aferente funcției.

De curiozitate m-am uitat pe pagina oficială a Senatului să văd dacă în ziua respectivă Tăriceanu a avut vreo acțiune oficială, în calitate de președinte al Senatului. Nici vorbă de așa ceva. Din punct de vedere al atribuțiilor parlamentare, domnul Tăriceanu era liber ca pasărea cerului.

Nici nu mai are rost să menționez că numai cu vreo două zile înainte de episodul DRPCIV, domnul Tăriceanu se întorsese de la mare, unde a fost, bineînțeles, în vacanță. Oare și la mare a sărit rândul la hamsie sau la bere, pentru că era înalt demnitar și avea treburi mai importante?

Domnul Tăriceanu chiar ne crede proști pe toți? Suntem noi proști, dar suntem mulți!

P.S. Ca jurnalist îmi aduc aminte că așa a început și sfârșitul unui alt dinozaur politic: Gabriel Oprea. Se grăbea să ajungă acasă de la cârciumă și a murit un polițist, Bogdan Gigină. Ulterior, Oprea ne-a sfidat și ne-a explicat cum era, de fapt, în misiune oficială. N-aș vrea să am gura aurită, dar, cine știe, poate istoria se repetă.

P.S. 2: Domnule Tăriceanu, un pont: dacă stăteați dumneavoastră un pic la coadă și chemați pe cineva să vă facă niște fotografii ”întâmplător”, nu credeți că ieșeați mai bine politic? Erați un om între oameni și nu vă pica rangul. Așa, ați reușit să demonstrați, în doar câteva secunde, cum este politicianul român și de ce au ajuns românii să vă urască pe cei mai mulți dintre voi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.