Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OPINIE Știrea care a CUTREMURAT România: Toți românii trebuie să îi mulțumească lui Donald Trump, în frunte cu Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu și Ludovic Orban

Inquam Photos / Octav Ganea
Adrian Zuckerman Klaus Iohannis

Mulțumesc! Este cuvântul sărbătorit internațional pe data de 11 ianuarie, an de an. Mulțumesc trebuie să îi zicem noi, românii, lui Donald Trump pentru că la mijlocul lui decembrie 2019 trimitea în România un om care ”să ne lumineze calea”, pe Adrian Zuckerman, în postul vacant de ambasador SUA la București.

Fără el, cu siguranță, ne-ar fi fost foarte greu. Zuckerman este cel care ”i-a convins” pe mulți români, prin implicarea violentă în campaniile electorale, să nu voteze cu PSD și cu ”baronii roșii”, fie că a fost vorba despre scrutinul pentru locale, fie că a fost la parlamentare. Și multe alte ”fapte de vitejie” pot fi trecut în dreptul importantului ambasador. Este unicul diplomat care a sfidat orice bun simț și cutumă diplomatică și a dat ordine într-o țară în care avea o altă misiune, chiar dacă insul este născut pe meleaguri românești.

Vectorii opiniei publice românești, în special cea de coloratură progresistă, l-ar vrea după gratii pe Donald Trump, adică pe cel căruia noi îi ”datorăm” decizia de a trimite un ”ins providențial” în România. Aceiași vectori îl ridică îl slăvi pe Joe Biden, cel din cauza căruia ”providențialul” Zuckerman este obligat să plece de la post, după numai un an și o lună. Și câte mai avea de făcut! Pentru că, anunța el, în decembrie anul trecut, Revoluția nu s-a încheiat!

Însă, au fost 13 luni ”prolifice” pentru România. Nu am scăpat de vize pentru intrarea în SUA, rămânând, în continuare, cetățeni de mâna a treia, dar am scăpat de câteva miliarde de dolari, pe care le-am trimis în America pentru a ne înarma, arătându-le rușilor, pe care Klaus Iohannis i-a introdus în strategia națională de apărare pe lista dușmanilor, că avem cu ce. Avem cu ce ne apăra, avem cu ce ataca, la o adică. Arme americane au venit și o să mai vină. Ce mai contează că pensionarii nu au bani pentru medicamente, că sute de mii de copii se culcă nemâncați, că sute de mii de copii nu au făcut școală de un an de zile, că profesorii trebuie să se milogească pe la alții să își poată cumpăra materiale pentru școala online, când noi avem arme de la americani și ne putem apăra de dușmanii care de abia așteaptă să ne răpună?!

Ei, toate astea, și multe altele, cum ar fi, de exemplu, alungarea chinezilor de la Cernavodă și din tehnologia 5G, i le datorăm lui Adrian Zuckerman, în special, și lui Donald Trump. Însă, așa suntem noi românii, nerecunoscători. În loc să îi mulțumim lui Trump pentru binele făcut prin unsul său, noi îi dorim să îi calce pe urme lui Dragnea.

Așa cum scriam la început, în ziua în care mapamondul sărbătorea, cum se cuvine, cuvântul ”Mulțumesc”, Adrian Zuckerman a dat știrea care a cutremurat România, care a făcut, pentru o milisecundă, ca timpul să se oprească în loc. Ne-a anunțat, pe nepusă masă, fără să fim pregătiți sufletește, că urmează să plece de la post.

Cu siguranță, Klaus Iohannis are pusă deoparte vreo ”stea” și pentru el, eventual una luată de la ”baronii roși”, ”destelați” de președinte. E modul lui de a-i mulțumi unui partener atât de credincios, cu atâtea merite într-un timp extrem de scurt. Marcel Ciolacu va deplânge, cu siguranță, și el plecarea lui Zuckerman, mai ales că se cunoșteau și aveau o relație, în urma unei fructuoase întâlniri. Ludovic Orban îi va mulțumi și el ambasadorului rechemat de Joe Biden pentru campania deșănțată făcută de diplomat pentru PNL atunci când liberalilor le-a fost cel mai greu.

Trebuie să ne alăturăm și noi, toți românii, chiar și la o zi după celebrarea mondială a lui ”Mulțumesc” și să îi spunem lui Zuckerman nu doar mulțumesc, ci și că fără el România ar fi fost plină de chinezi pe la Cernavodă, de o chinezărie de 5G, de ”baroni roșii”, că PSD a luat doar 30% la alegeri și de faptul că alături de ambasadorul Israelului în România, ne-a arătat că nu trebuie să purtăm mască în public, deși o cere și legea și bunul simț, chiar de față cu președintele și premierul.

Și pentru că luni, când Zuckerman a făcut publică plecarea sa, s-a celebrat ”mulțumesc”-ul în toată lumea, aducem aici, pentru cei profani în proveniența cuvântului, o informație care îi va ajuta pe viitor: în vechile scrieri, „mulțumesc” era „multunesc”, care însemna mult-unire – legătura dintre doi oameni și unirea cu Dumnezeu. Așadar, să rămânem uniți cu Dumnezeu!

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.