Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opozanţi ruşi au organizat o acţiune de protest online pentru a reclama Kremlinului mai multe ajutoare împotriva noului coronavirus

kremlin

Opozanţi ruşi au organizat marţi o acţiune de protest online, marcată de importante probleme tehnice, pentru a reclama Kremlinului mai multe ajutoare împotriva noului coronavirus, notează AFP, potrivit Agerpres.

Difuzat pe platforma YouTube, evenimentul a fost alcătuit din luări de cuvânt ale opozanţilor, experţilor, personalităţi ale societăţii civile exprimându-se de acasă. Un cunoscut interpret rus de muzică rap, Noize MC, a interpetat mai multe piese.

Începutul transmisiunii a fost marcat însă de importante probleme tehnice - lipsa sonorului - şi acţiunea a atins un maxim de 5.000 de spectatori simultani.

Manifestaţia a fost organizată de mişcarea Niet! (Nu!), care se opune reformei constituţionale, promovate de preşedintele Vladimir Putin şi care îi oferă posibilitatea de a efectua două mandate suplimentare.

Putin "a devenit un dictator care îmbătrâneşte agăţându-se cu disperare de putere", a afirmat jurnalistul şi deputat municipal din partea opoziţiei Ilia Azar, unul dintre organizatorii reuniunii online.

Citește și: Suceava are de cinci ori mai mulți bolnavi cu noul coronavirus decât Oradea. Motivul este metoda de testare prin polling

Evenimentul de pe YouTube a fost "o tentativă de a găsi un alt format pe lângă declaraţii, scrisori deschise şi petiţii", a declarat el.

Din cauza problemelor tehnice, calitatea transmisiunii a fost inferioară emisiunilor în direct organizate regulat de opozantul Alexei Navalnîi, care nu a participat.

Opozantul Dmitri Gudkov, a fost nevoit să-şi reia discursul din cauza lipsei sonorului. "În toate ţările europene, statul cheltuieşte sute de miliarde pentru a-şi salva cetăţenii şi afacerile mici şi mijlocii", a denunţat el în a doua luare de cuvânt.

"În Rusia, se întâmplă invers", a continuat el.

Participanţii la acţiune au reclamat, de asemenea, mai multe mijloace pentru sectorul medical rus, performant la Moscova, principalul focar al pandemiei din Rusia, dar cu mult mai fragil în regiuni.

Marţi, preşedintele Vladimir Putin a afirmat că vârful pandemiei nu a fost atins în ţară, subliniind că intenţionează să ridice treptat măsurile de izolare cu începere de la 12 mai.

Potrivit ultimului bilanţ publicat marţi, noul coronavirus a contaminat 93.558 de persoane în Rusia şi a făcut 867 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.