Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opozantul Aleksei Navalnîi denunţă blocarea conturilor sale bancare

Stiriletvr.ro
Aleksei Navalnîi

Opozantul Aleksei Navalnîi a denunţat marţi blocajul din Rusia asupra conturilor sale bancare şi ale membrilor familiei sale, o măsură legată, în opinia sa, de o anchetă care vizează organizaţia sa de luptă împotriva corupţiei, relatează AFP potrivit Agerpres.

"Toate conturile mele au fost blocate", a scris Navalnîi pe Twitter, adăugând că şi conturile soţiei, ale celor doi copii ai săi şi ale părinţilor au fost vizate de o măsură similară.

"Nu este agreabil, nu vrea să ascund asta", a continuat el pe blogul său, denunţând în special faptul că părinţii săi nu au putut să îşi primească pensiile şi că fiica sa, care studiază în SUA, nu mai are bani la dispoziţie.

Purtătoarea de cuvânt a opozantului, Kira Iarmici, a declarat pentru AFP că această decizie de îngheţare a conturilor este legată de ancheta pentru "spălare de bani" aflată în prezent în desfăşurare împotriva Fondului de luptă împotriva corupţiei (FBK), creat de opozant.

Deschisă în august de justiţia rusă, ancheta a dus deja la blocarea conturilor FBK şi la mai multe valuri de percheziţii la birourile organizaţiei în septembrie-octombrie şi la însăşi locuinţa opozantului în decembrie.

Joi, Aleksei Navalnîi a denunţat dorinţa puterii de a încerca să îl sufoce financiar într-un moment în care autorităţile traversează o perioadă de tensiuni. "Teama lor (...) este de aşa natură încât simt nevoia de a strangula (FBK) pe toate fronturile, fără a se gândi la impresia pe care o lasă", a scris el pe blogul său.

Ivan Jdanov, un colaborator apropiat al lui Navalnîi, a declarat că şi conturile sale bancare familiale au fost blocate.

FBK a devenit cunoscut prin succesul video-urilor sale care denunţă îmbogăţirea personală a unor responsabili politici ruşi de prim-plan. Înregistrarea sa video în care fostul premier Dmitri Medvedev era acuzat că se află la conducerea unui imperiu imobiliar a totalizat aproape 34 de milioane de vizualizări pe YouTube.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.