Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opozantul Freddy Guevara a fost arestat la Caracas de către serviciile de informaţii venezuelene

huffingtonpost.co.za
catuse

Freddy Guevara, figură marcantă a opoziţiei şi colaborator apropiat al liderului acesteia, Juan Guaido, a fost arestat luni la Caracas de către serviciile de informaţii venezuelene, au anunţat opoziţia şi procurorul general al ţării, notează AFP.

"Freddy Guevara a fost arestat de SEBIN (serviciile de informaţii) din cauza legăturilor sale cu grupări extremiste şi paramilitare asociate cu guvernul columbian", a scris pe Twitter procurorul general, Tarek William Saab, potrivit agerpres.ro.

"Acest cetăţean care a participat deja la acţiuni violente în trecut va fi acuzat de terorism, atac impotriva ordinii constituţionale, trădare", a precizat el.

Opoziţia denunţase arestarea lui Freddy Guevara cu câteva ore mai devreme.

"Grupuri armate - nu le pot califica drept grupuri ale statului - fără identificare şi înarmate ne-au interceptat autovehiculul, la câteva minute după ce au făcut acelaşi lucru cu Freddy Guevara, care este dat dispărut", afirmase Juan Guaido, care de asemenea a denunţat o "hărţuire" împotriva lui.

Deputat al fostei Adunări Naţionale recunoscută în continuare de o parte a comunităţii internaţionale, Freddy Guevara a declarat pe reţelele de socializare în direct din maşina sa: "Înainte! Putere şi sănătate familiei mele. Scuze pentru durerea pe care urmează să o îndure. Sper că va fi pentru scurt timp".

Autorităţile au acuzat opoziţia, în special pe Freddy Guevara, precum şi Columbia şi Statele Unite, că sunt implicaţi în ciocnirile dintre poliţie şi grupuri criminale care au făcut 26 de morţi săptămâna trecută.

Fostul lider al studenţilor, Freddy Guevara, 35 de ani, fusese acuzat anterior de guvern de incitare la violenţă în cursul uriaşelor proteste ale opoziţiei din 2017. În total, 125 de persoane şi-au pierdut viaţa din aprilie până în iunie 2017. El a fugit în Chile înainte de a fi graţiat de preşedintele Nicolas Maduro.

Această arestare a avut loc în timp ce puterea şi opoziţia încearcă să reia negocierile înaintea alegerilor regionale din noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.