Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziția boliviană încearcă să blocheze o nouă candidatură a lui Evo Morales pentru un al patrulea mandat de șef al statului

Evo Morales

Organizaţiile de opoziţie din Bolivia au lansat marţi un apel la mişcări de protest, joi, faţă de o eventuală candidatură a preşedintelui Evo Morales la al patrulea mandat de şef al statului, relatează AFP preluată de Agerpres.

Opoziţia a lansat acest apel cu ocazia împlinirii a trei ani de la referendumul care a respins o modificare a Constituţiei vizând să îi permită lui Evo Morales să fie din nou candidat. Ulterior, Tribunalul constituţional a invalidat rezultatul votului şi l-a autorizat pe şeful statului să se prezinte la următoarele alegeri prezidenţiale prevăzute în octombrie.

Comitetul Naţional de Apărare a Democraţiei (Conade, apărarea drepturilor omului) i-a îndemnat pe cetăţeni să îşi exprime "sprijinul lor neclintit pentru rezultatul referendumului constituţional din 21 februarie 2016 pentru că este expresia poporului suveran".

Alte organizaţii ale societăţii civile au lansat apeluri la o nouă manifestaţie joi seară la Santa Cruz (est), fief al opoziţiei. Sediul tribunalului electoral regional a fost incendiat de mulţime în acest oraş, în decembrie, cu prilejul unei manifestaţii a studenţilor împotriva unei eventuale noi candidaturi a preşedintelui Morales.

Luni, şeful statului a apreciat că alegerile primare din luna ianuarie care l-au desemnat drept candidat la preşedinţie au "îngropat" referendumul constituţional din 21 februarie 2016.

"Singurul lucru care este îngropat este o candidatură ilegală", i-a replicat Carlos Mesa, fost preşedinte al ţării şi principal adversar al lui Evo Morales.

Cu toate acestea, opoziţia este divizată şi până în prezent nu a reuşit să se pună de acord asupra unei candidaturi unice pentru a se opune preşedintelui Morales. În total, nouă candidaţi s-au înscris pentru viitoarele alegeri, notează

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.