Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziția din Turcia anunță ce pași vor fi făcuți în perioada următoare

en.trend.az
turcia armata

Lovitura de stat eşuată din Turcia a deschis 'o nouă uşă a compromisului' în politică, a declarat duminică, la o amplă demonstraţie transpartinică la Istanbul, liderul principalului partid secularist de opoziţie, Kemal Kilicdaroglu, adăugând că acum politica trebuie ţinută departe de moschei, instanţe şi garnizoane, relatează Reuters.

"Există o nouă Turcie după 15 iulie", a spus el la manifestaţia la care s-au adunat peste un milion de persoane, majoritatea susţinători ai partidului de guvernământ AKP.

Citește și: A arătat tot la piscină: Vedeta care a renunțat la haine, în București / FOTO HOT

La aceeaşi demonstraţie, intitulată 'Marşul democraţiei şi al martirilor', şeful forţelor armate ale Turciei, Hulusi Akar, le-a mulţumit civililor pentru rolul în prevenirea loviturii de stat. El a mai atras atenţia că 'trădătorii' din spatele puciului eşuat vor fi pedepsiţi în cel mai dur mod cu putinţă.

Peste un milion de persoane s-au adunat duminică la Istanbul la apelul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan pentru a denunţa tentativa de lovitură de stat de luna trecută, o demonstraţie menită a arăta forţa liderului turc în contextul criticilor Occidentului privind epurările şi detenţiile în masă.

Citește și: GOL PUȘCĂ Așa a fost fotografiat unul dintre cei mai doriți bărbați ai planetei / FOTO

'Marşul democraţiei şi martirilor', care are loc în districtul Yenikapi de pe coasta Mării Marmara, în partea europeană a Istanbulului, reprezintă punctul culminant al ultimelor trei săptămâni, marcate de numeroase demonstraţii ale susţinătorilor lui Erdogan în pieţe din mai multe oraşe din ţară, transmite agerpres.ro.

Citește și: Unul dintre cei mai apreciați artiști spune că se tratează de dependență sexuală

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.