Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziția, scindată înainte de moțiunea cenzură

umbra susta

Haos în tabăra Opoziției. Cu o zi înaintea votului pe moțiunea de cenzură, între partidele de Opoziție s-a instaurat o suspiciune fără precedent. Fiecare dintre partidele semnatare ale moțiunii se suspectează între ele că vor trăda în ultima clipă.

Această suspiciune este alimentată de informația potrivit căreia liderul ALDE s-ar fi întâlnit cu reprezentanți PNL pentru a negocia participarea liberal-democraților în viitoarea guvernare. Prin aceste negocieri, ALDE încearcă să se distanțeze de poziția Pro România care a declarat deschis că nu dorește să intre la guvernare alături de PNL, prima opțiune după căderea Guvernului Dăncilă fiind tot PSD.

Pe de altă parte, USR-PLUS a luat distanță de moțiunea de cenzură după ce președintele Iohannis a anunțat sâmbătă, la Iași, că PNL urmează să vină la guvernare. Acest lucru nu cadrează cu interesul USR-PLUS de declanșare a alegerilor anticipate.

Cele patru scenarii post moțiune: haosul perfect și jokerul de la Cotroceni/ANALIZĂ

Într-o declarație de ultimă oră, liderul USR s-a arătat sceptic în legătură cu rezultatul moțiunii de cenzură. ”Una e ceea ce se promite, alta e ceea ce se întâmplă în dimineața votului (...) N-aș pune mîna-n foc că moțiunea va trece, sunt pur și simplu reticent: sper să se întâmple lucrul acesta, există premisele ca ea să treacă. Există, la momentul curent, un număr mai mare decît acel 233 de oameni care spun că vor vota moțiunea. Dar puțina experiență, de trei ani, din Parlament îmi arată că lucrurile nu sunt întotdeauna așa cum par. De-asta păstrez o minimă circumspecție față de rezultate”, a declarat Dan Barna, într-un interviu pentru Europa FM.

Mai mulți parlamentari ne-au declarat sub protecția anonimatului că știu despre colegi, care au semnat moțiunea dar care cu siguranță vor absenta, din diverse motive, unele personale, dar altele chiar din dorința de a nu trece moțiunea.

Așadar, în pofida aparențelor, soarta moțiunii nu mai esta atât de clară. Ea se va decide chiar în aceste ore care despart votul de mâine pe moțiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.