Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziția vine cu bilanțul HAOSULUI - Exodul alimentat de PSD-ALDE - 500.000 de tineri au plecat din țară în ultimul deceniu

stiripesurse
psd alde

Deputatul PNL Marilen Pirtea a declarat, luni, că 500.000 de tineri au plecat din România în ultimii zece ani din cauza „exodului alimentat de guvernarea PSD-ALDE”, precizând că există decalaje mari între așteptările cetățenilor și slaba calitate a vieții.

„Exodul tinerilor este alimentat de guvernarea PSD-ALDE. Cei peste 500.000 de tineri care au plecat din țară în ultimii zece ani, alături de cei peste două milioane de adulți, aproape toți aparținând grupelor de vârste cu persoane active în muncă, formează o pătură socială extrasă din toate zonele țării, ale căror aspirații de viață nu mai pot fi împlinite aici, în primul rând din cauza decalajelor încă foarte mari dintre așteptările cetățenilor și slaba calitate a vieții, rezultate din politici publice fără consistență ale guvernărilor succesive, care nu au reușit să îndrepte România în direcția bunei guvernări”, a transmis Marilen Pirtea, într-un comunicat de presă remis, luni, MEDIAFAX.

Liberalul a amai spus că migrația ridicată în rândul tinerilor activi pe piața forței de muncă va influența semnificativ sistemul de pensii din următorii ani, dar și accentuarea fenomenului îmbătrânirii demografice.

„Cel mai important segment din totalul emigranților români, plecați din România după 2007, este reprezentat de persoanele din grupa de vârstă 20-29 ani și din grupa 30-39 ani. Migrația ridicată în rândul populației școlare și a celor activi pe piața forței de muncă va influența semnificativ piața internă a forței de muncă și sistemul de pensii în următorii ani, cu efecte negative multiple și cu agravarea fenomenului îmbătrânirii demografice”, a completat Pirtea.

Citește și: Ion Cristoiu DEZVĂLUIE strategia lui Liviu Dragnea pentru campania de la prezidențiale - Cum va LUPTA cu DNA

Acesta a adăugat că România ocupă primul loc în Europa ca țară exportatoare de forță de muncă.

„E timpul să nu le mai permitem guvernanților să treacă cu vederea aceste realități care definesc poziția de azi a României, care ocupă primul loc în Europa ca țară exportatoare de forță de muncă activă și de populație școlară. Grupa 0-19 ani cuprinde peste 484 de mii de emigranți, potrivit datelor actuale. Probabil că acum, după ce am ajuns în topul european al emigrației funcționale, vom fi mai conștienți și vom fixa ca indicator semnificativ al calității guvernării chiar rata migrației externe din România, calificativ obligatoriu pentru orice guvern care își propune buna guvernare”, a conchis liberalul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.