Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia, blocată în războiul anti-Dragnea: Cele cinci teme majore ale moţiunii de cenzură (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea parlament

Cu un Liviu Dragnea dispărut din peisajul politic, opoziţia parlamentară continuă să-şi concentreze mesajul politic pe fostul lider PSD. Potrivit draftului consultat de STIRIPESURSE.RO, PNL redactează textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă pornind de la cinci teme majore.

Moţiunea de cenzură care urmează să fie depusă în Parlament porneşte de la ideea că Liviu Dragnea, "un infractor dovedit", este preşedinte de facto al PSD şi conduce în continuare partidul din închisoare.

CITEȘTE ȘI: O linguriţă de miere înainte de culcare: Şase efecte care te vor convinge să ai acest obicei zilnic

Problema justiţiei, care, în opinia PNL, ar fi sub atac, şi cea a statului de drept sunt următoarele teme ale moţiunii de cenzură. Nu vor lipsi din document nici referirile la situaţia votului din diaspora de pe 26 mai.

O a patra temă a moţiunii de cenzură va fi aceea a abuzului de ordonanţe de urgenţă. Guvernului Dăncilă i se va reproşa că a apelat la acest instrument în mod abuziv, în ciuda faptului că premierul Dăncilă a susţinut, în declaraţiile din ultimele zile, că Guvernul Cioloş a adoptat mai multe ordonanţe de urgenţă.

În fine, cea de-a cincea temă a moţiunii va fi lipsa de legitimitate a actualei guvernări în urma alegerile europarlamentare, în condiţiile în care partidele care formează coaliţia majoritară în Parlament au obţinut împreună doar 27% din voturile exprimate.

Partidul Naţional Liberal va depune miercuri moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunţa, săptămâna trecută, că proiectul moţiunii de cenzură a fost adoptat de principiu de conducerea partidului şi au fost demarate negocierile pentru susţinerea acestui demers. Moţiunea de cenzură este susţinută de PMP, UDMR, USR, Pro România.

CITEŞTE ŞI: Specialiştii recomandă ananasul: Doar două felii pe zi fac minuni în organism .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.