Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia daneză protestează faţă de iniţiativa guvernului de a opri arderea Coranului

wikipedia.org
coran

Şapte partide de opoziţie din Danemarca şi-au exprimat joi obiecţia faţă de eforturile guvernului de a face ilegală arderea de exemplare ale Coranului, argumentând că o astfel de legislaţie ar reprezenta o restricţie inacceptabilă a libertăţii de exprimare, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Indignarea din lumea musulmană faţă de profanarea Coranului în faţa ambasadelor unor ţări musulmane din Danemarca şi Suedia a determinat ambele guverne să declare că vor căuta modalităţi de a restricţiona în mod legal arderea acestor cărţi.

Dar interzicerea arderii Coranului ar interfera cu principiile libertăţii de exprimare în Danemarca, au semnalat partidele de opoziţie într-o declaraţie comună.

''Toate partidele semnatare susţin libertăţile civile fundamentale daneze şi sunt de părere că libertăţile civile trebuie să aibă întotdeauna întâietate faţă de dogmele religioase'', au scris acestea.

Cedând la presiuni externe, guvernul ar putea, de asemenea, să deschidă uşa pentru ca ţări străine să intervină în politica naţională, au adăugat partidele.

''Veto-ul celor violenţi nu trebuie să prevaleze şi nu trebuie să stabilească limitele politicii şi democraţiei daneze'', insistă opoziţia.

De la partidul de extremă dreapta Noua Dreaptă până la extrema stângă Alianţa Roşu-Verde, cele şapte partide deţin împreună 72 de locuri în parlamentul de 178 de membri, în timp ce guvernul format din trei partide de centru-dreapta şi centru-stânga are în total 88 de locuri.

În pofida protestului, guvernul va continua să lucreze pentru a preveni arderea Coranului, a declarat ministrul justiţiei, Peter Hummelgaard, pentru postul public de televiziune DR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.