Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziția de la Chișinău critică decizia majorităţii parlamentare de a introduce starea de urgenţă în sectorul energetic

Opoziţia parlamentară a criticat decizia majorităţii parlamentare de a introduce starea de urgenţă în sectorul energetic.

Potrivit Infotag, reprezentanţii opoziţiei şi-au exprimat părerile în cadrul dezbaterilor din Parlament, transmite Știri.md.

Marina Tauber, deputat al Partidului "Şor", a spus că nu înţelege de ce este nevoie de stare de urgenţă pentru 60 de zile. Ea a declarat că fracţiunea din care face parte va iniţia un vot de neîncredere la adresa Guvernului şi i-a cerut premierului Natalia Gavriliţa să demisioneze împreună cu întregul Cabinet de miniştri.

Diana Caraman, deputatul Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor (BCS), a spus că Guvernul "caută doar vinovaţi, nu soluţii".

"Oamenilor nu le pasă cine este de vină. Este important pentru oameni ce vor face mâine, cum să plătească pentru gaze şi cum să trăiască. Cetăţenii pun întrebarea: de ce avem nevoie de un asemenea Guvern şi de asemenea miniştri care nu sunt capabili să gestioneze situaţia?", a spus Caraman.

Ca răspuns, premierul a spus că Guvernul nu dă vina pe nimeni, dar vorbeşte despre situaţia reală şi propune soluţii.

"Suntem Guvernul care în această situaţie direcţionează resursele statului pentru a menţine nivelul de trai al populaţiei", a spus premierul.

Deputatul BCS Vasile Bolea a propus introducerea imediată a stării de urgenţă până în 2025, "pentru că autorităţile nu pot guverna ţara în alt mod".

El a mai propus introducerea în proiectul de hotărâre a unei prevederi conform căreia Guvernul va raporta Parlamentului o dată la două săptămâni cu privire la evoluţia situaţiei, dar nu a fost susţinut de o majoritate a deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.