Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia din Venezuela organizează un blocaj naţional al drumurilor

Venezuela

Opozanţii faţă de preşedintele venezuelean Nicolas Maduro blochează luni mai multe drumuri din ţară, începându-şi astfel cea de-a şaptea săptămână de proteste pentru a cere alegeri anticipate, în ciuda răbufnirilor de violenţă care au făcut deja 38 de morţi, potrivit AFP. Pe principala şosea de acces în Caracas, câteva mii de opozanţi s-au reunit în cursul dimineţii, unii aşezaţi pe jos cu o carte pentru a-şi ocupa timpul.

Operaţiunea, denumită 'marele sit-in împotriva dictaturii', va dura 12 ore, până la ora locală 19.00 (23.00 GMT), a explicat presei Freddy Guevara, vicepreşedinte al Parlamentului, controlat de la sfârşitul lui 2015 de opoziţie. Alte aproximativ 50 de blocaje similare vor fi organizate luni în toată ţara, a adăugat el.

"Este o zi de rezistenţă, de anduranţă, pentru a ne arăta organizarea şi forţa", a declarat deputatul, subliniind că obiectivul este 'de a face neguvernabilă' Venezuela, deja lovită de o profundă criză politică şi economică de mai multe luni.

Preşedintele socialist Nicolas Maduro se confruntă de la 1 aprilie cu un val de manifestaţii ostile şi cu violenţe care au făcut deja 38 de morţi şi sute de răniţi. Opoziţia cere alegeri generale anticipate şi respinge decizia şefului statului de a convoca o adunare constituantă însărcinată cu reformarea legii supreme care datează din 1999, spunând că este o manevră pentru a se agăţa de putere. "Nu se poate ca Venezuela să suporte acest lucru. Atât timp cât va exista dictatură, nu va exista calm", a spus luni Guevara, conform Agerpres.

Nicolas Maduro, a cărui plecare este dorită de şapte din zece venezueleni, conform unui sondaj Venebarometro, acuză opoziţia că desfăşoară o 'insurecţie armată' pentru a favoriza o lovitură de stat cu sprijinul logistic şi financiar al SUA. Washingtonul a respins ferm aceste acuzaţii, exprimându-şi în mai multe rânduri îngrijorarea în privinţa situaţiei din Venezuela, la fel cum au făcut ONU, Uniunea Europeană şi Organizaţia Statelor Americane (OSA).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.