Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia îi critică pe Angela Merkel şi Martin Schulz pentru dezbaterea televizată lipsită de viaţă

merkel

Partidele de opoziţie din Germania au criticat-o luni pe Angela Merkel (conservatoare), cancelarul german, dar şi pe principalul ei contracandidat, social-democratul Martin Schulz, pentru că nu au reuşit să discute despre subiecte de substanţă la singura dezbatere televizată din campania pentru alegerile generale prevăzute pentru 24 septembrie, făcând astfel jocul populiştilor de dreapta, relatează agenţia DPA. Aflat mult în urmă în cursa pentru a deveni cancelarul Germaniei, Schulz, liderul Partidului Social-Democrat (SPD), nu a reuşit să diferenţieze poziţiile sale politice de cele ale Uniunii Creştin-Democrate (CDU, de centru-dreapta), formaţiunea cancelarului Merkel, în cadrul dezbaterii televizate ce a avut loc duminică.

Între timp, dna Merkel şi-a apărat politicile, spunând că deciziile sale de a deschide graniţele Germaniei pentru mii de refugiaţi în septembrie 2015 şi de a încheia un acord cu Turcia pentru oprirea afluxului de migranţi au fost ''absolut corecte''. Cu toate că un sondaj de opinie a arătat că dna Merkel a câştigat dezbaterea cu un scor strâns, o reprezentantă a Partidului Stângii (Die Linke, de opoziţie), Katja Kipping, a afirmat că ''adevăraţii câştigători sunt populiştii de dreapta şi capitaliştii. Subiectele care îi preocupă într-adevăr pe oameni abia au fost menţionate'', a precizat dna Kipping.

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD), care mizează pe o platformă antiimigraţie şi naţionalistă, este creditat în prezent în sondaje cu circa 8 % din intenţiile de vot, ceea ce înseamnă că este aproape sigur că va intra în Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal) pentru prima dată după alegerile din septembrie. La rândul său, Christian Lindner, şeful Partidului Liber-Democrat (liberal, pro-business), a afirmat că Angela Merkel şi Martin Schulz au evitat o confruntare totală, deoarece s-ar putea ca partidele lor să formeze din nou o mare coaliţie după alegeri. ''Dezbaterea a amintit de un vechi cuplu de căsătoriţi care se mai ceartă din când în când, dar amândoi ştiu că trebuie să se înţeleagă în viitor'', a declarat Lindner pentru DPA, conform Agerpres.

Un expert în domeniul media, Bern Gaebler, a criticat formatul dezbaterii, care nu oferă posibilitatea unui public în platou. ''Dezbaterea a fost fără viaţă şi lipsită de surprize. A fost mai mult un slalom paralel decât o dezbatere reală'', a afirmat Gaebler.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.