Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia iraniană: 'Dronele au devenit principalul instrument de atacuri pentru Forţa Quds, responsabila cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei'

Agerpres - Reuters
iran drapel steag

Dronele au devenit principalul instrument de atacuri pentru Forţa Quds, responsabila cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a anunţat miercuri un grup de opoziţie aflat în exil, informează AFP.

Consiliul Naţional de Rezistenţă Iraniană (CNRI), considerat aripa politică a Organizaţiei Mujahedinilor Poporului Iranian (OMPI sau MEK în persoană), a explicat că dronele provin din opt uzine din Iran, care utilizează în special materiale importate ilegal şi le trimite apoi în ţări precum Siria şi Irak, unde sunt asamblate şi utilizate.

CNRI, interzis în Iran, afirmă că deţine informaţii de la susţinători pe care asigură că îi are în interiorul ţării şi furnizează imagini ce provin, potrivit lui, de la uzine de producţie, fără ca AFP să poate verifica veridicitatea acestor afirmaţii, potrivit Agerpres.ro.

Forţa Qods, ce a fost condusă de puternicul general Qassem Soleimani până când acesta a fost asasinat de SUA într-o lovitură în Irak, în ianuarie 2020, este acuzată de Occident că realizează operaţiuni împotriva intereselor sale în Siria, Irak şi Yemen.

Ea "utilizează în principal diverse tipuri de drone pentru operaţiunile sale teroriste, precum şi pentru aprovizionarea forţelor sale aliate în regiune", subliniază CNRI. Potrivit lui, Teheranul "încearcă să compenseze prin această tehnologie nişte forţe aeriene învechite", în special cu motoare şi componente electronice provenind din China şi materiale cumpărate din Turcia şi Coreea de Sud.

Potrivit unui document care i-a parvenit AFP, o unitate specializată în utilizarea de drone este deja operaţională în cadrul forţelor aeriene ale Gardienilor Revoluţiei. În document se afirmă de asemenea că acestea au utilizat constant drone împotriva forţelor opoziţiei siriene, în susţinerea preşedintelui Bashar Al-Assad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.