Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziția moldoveană a cerut demisia ministrului de interne și a șefului serviciului de grăniceri

anticorupție.md
ilan sor

Liderul partidului de opoziție interzis în Republica Moldova "ȘOR", Ilan Șor, a cerut pe canalul Telegram demisia imediată a șefului Ministerului de Interne, Anna Revenko, a serviciului de grăniceri, Rosian Vasiloi, precum și a Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Mustață, din cauza incidentului de pe aeroportul din Chișinău în care au murit două persoane, un grănicer și un angajat al serviciului de securitate, relatează Ria Novosti citat de Rador.

După cum relatează RIA - Novosti, vineri, un cetățean străin a deschis focul pe aeroportul din Chișinău. Pasagerii au fost evacuați, decolările au fost amânate temporar. Potrivit datelor Ministerului de Interne, cel care a tras este un cetățean al Tadjikistanului, căruia nu i s-a permis să intre în țară. A a ucis un grănicer și un angajat al serviciului de securitate al aeroportului.

Procuratura Tadjikistanului a comunicat sâmbătă că persoana care a tras era Rustam Ashurov, de 43 de ani, care era căutat pentru răpirea unei persoane. Bărbatul este grav rănit, este inconștient.

După cum a afirmat Șor, o astfel de tragedie nu s-ar fi petrecut într-un stat în care "sunt cu adevărat preocupați de securitate și nu de diversioniști fictivi".

Politicianul moldovean a remarcat greșelile pe care, după părerea sa, le-au făcut autoritățile. "Ați distrus fără să vă gândiți sistemul de schimb de informații operative cu țările membre CSI. Nu ați asigurat paza obiectivului strategic cu forțele speciale profesionale ale serviciului de informații. Nu faceți exerciții pentru poliția de frontieră. Toate acțiunile forțelor de securitate din ultimii doi ani vizează lupta cu protestatarii pașnici și a oponenții regimului. Reformați la nesfârșit structurile de forță și serviciile de informații - iar acesta este rezultatul", a rezumat Ilan Șor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.