Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziția moldoveană inițiază moțiune de cenzură împotriva Guvernului Recean

Parlamentul Republicii Moldova
Parlament Moldova

Blocul Comuniștilor și al Socialiștilor din Republica Moldova a anunțat că inițiază vot de neîncredere în Guvernul Dorin Recean. La un breafing în parlament, liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, și cel al Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, au acuzat-o pe șeful statului, Maia Sandu, și partidul ei de guvernământ, Acțiune și Solidaritate, de eșecul guvernării țării și au cerut demisia, pentru a organiza alegeri anticipate.

"Vedem un regres în toate direcțiile. În sfera socială - genocidul poporului, distrugerea completă a economiei. Uitați-vă ce fac cu fermierii, cu deținătorii de brevete. Toate structurile de forță sunt conduse de reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale, politica externă este unilaterală și îndreptată împotriva Rusiei și a CSI", a spus Dodon. Autoritățile republicii, a afirmat Dodon, încercând să arunce vina pentru eșecurile în guvernarea țării, au început să caute spioni. "Auzim în fiecare zi că autoritățile sunt deranjate de ceva sau cineva. Partidul de guvernământ caută în permanență diversioniști și spioni. Căutați-i în serviciile dumneavoastră speciale, unde lucrează cetățenii ai României sau în procuratură, unde lucrează cetățeni ai Statelor Unite și ai altor țări. Coborâți cu picioarele pe pământ! Demisia și alegerile parlamentare și prezidențiale anticipate sunt singura soluție în această situație", a conchis Dodon. "Partidul de guvernământ, la indicația curatorilor occidentali face totul pentru a distruge Republica Moldova ca stat independent", a afirmat Voronin.

Liderii blocului au citat niște statistici conform cărora situația din economie și sfera socială s-a înrăutățit catastrofal, nivelul inflației a depășit anul trecut în Republica Moldova 30%, tarifele la gaze au crescut de 7 ori în cei doi ani de guvernare Partidului Acțiune și Solidaritate, iar prețul energiei electrice s-a scumpit de trei ori. Datoria externă a țării a crescut cu un miliard de dolari și a ajuns la 5,7 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.