Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia moldovenească a strâns peste 100.000 de semnături împotriva partidului de guvernământ

Partidul de opoziție "Renașterea" din Republica Moldova a anunţat că a strâns peste 100.000 de semnături în sprijinul înlăturării de la putere a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a anunţat serviciul de presă al partidului.

"Au fost strânse 101.223 de semnături, care vor sta la baza cererii parlamentare pentru necesitatea recunoașterii partidului PAS-ului în afara legii" - se afirmă într-un comunicat al partidului publicat pe Facebook (reţea de socializare interzisă în Federația Rusă; deținută de corporația Meta, recunoscută ca fiind extremistă pe teritoriul rus), relateaza TASS citat de Rador.

Surse din cadrul partidului de opoziție au precizat că intenționează să depună o cerere corespunzătoare la Curtea Constituțională a Republicii Moldovei.

Opoziţia a acuză actualul guvern pentru criza economică, acuzând PAS că încalcă legile şi constituţia, dar şi că acţionează în interesul unui stat străin. Amintim că, în Republica Moldova au loc proteste ale opoziției încă de anul trecut. Protestatarii acuză autoritățile că nu pot face față creșterii prețurilor şi de inflația record din ultimii 20 de ani. În octombrie, forțele speciale ale poliției au dispersat cu forța un orăşel de corturi de protestatari creat în centrul Chișinăului.

Unii lideri ai opoziției au fost arestați, inclusiv liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), fostul președinte al țării, Igor Dodon, și vicepreședintele partidului interzis "Şor", Marina Tauber, care au fost ulterior eliberați. Iar împotriva a circa jumătate dintre parlamentarii din PSRM au fost deschise dosare penale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.