Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia 's-a năpustit' la adresa lui Liviu Dragnea: Atacuri în rafală şi către Guvern

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea parlament

Preşedintele USR, deputatul Dan Barna, l-a contrazis vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, pe liderul PSD, Liviu Dragnea, afirmând că inflaţia din România de peste 4%, cea mai mare din Uniunea Europeană, a fost cauzată de măsurile economice ale actualei guvernări, nu de către companiile multinaţionale.

"Acum o zi, Liviu Dragnea ne-a prezentat din nou politica PSD, de a guverna prin minciună şi impostură. A început să ne explice că inflaţia pe care toată Europa o ştie ca fiind de 4 %, a prezentat un tabel mincinos spunând că este de 1,4 %, vezi Doamne, sub media europeană, deşi cifrele de astăzi, cei de la Factual tocmai au dovedit, arată că avem o inflaţie de 4 % care este cea mai mare din UE, ca lucrurile să fie foarte clare. De asemenea, a încercat să dea vina pe multinaţionale pentru inflaţie, făcând abstracţie de felul execrabil economic vorbind, măsurile care au fost luate au generat această inflaţie, cea mai mare din UE. În mod firesc, exact aceleaşi multinaţionale au fost în România şi 2016, în guvernarea tehnocrată şi în anii dinainte, când România a fost pe creştere economică şi inflaţia nu era o problemă. Deci încă o minciună a domnului Liviu Dragnea", a declarat vineri, preşedintele USR, Dan Barna.

Citeşte şi: Guvernul Vioricăi Dăncilă, 'ÎNCOLŢIT': Decizia unui ministru a declanşat HAOSUL - s-a declanşat o nouă GREVĂ

Liderul USR a dezaprobat şi criticile exprimate de Dragnea la adresa conducerii Băncii Naţionale a României (BNR). Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat joi că "sub nicio formă" nu este de acord cu ideea că inflaţia ar fi generată de politicile de creştere a veniturilor românilor. El a precizat că inflaţia din România este de 1,6%, sub media din UE, şi a vorbit, în context, despre cauzele creşterii acesteia, a preţurilor, cauze în care se include şi modul "în care nu colaborează BNR cu Guvernul României", şi chiar a sugerat că unele acţiuni de la BNR sunt coordonate cu unele declaraţii ale Opoziţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.