Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia siriană amână decizia privind participarea la negocieri

explozie Siria

Grupări cheie ale opoziţiei siriene, reunite miercuri la Riad, au amânat pentru joi decizia privind participarea lor la negocierile cu regimul, prevăzute să se desfăşoare cu începere de vineri la Geneva, a informat un purtător de cuvânt, citat de AFP.

În timp ce decizia era aşteptată pentru miercuri, purtătorul de cuvânt al Înaltului comitet pentru negocieri (HCN), Salem al-Meslet, a afirmat că această instanţă având misiunea de a superviza delegaţia opoziţiei la negocieri "şi-a amânat discuţiile pentru joi la ora locală 10.00 (07.00 GMT)". El a declarat jurnaliştilor în capitala Arabiei Saudite că HCN nu poate lua o decizie înainte de a primi răspunsurile la cererile sale trimise emisarului special al ONU Staffan de Mistura care a lansat marţi invitaţia la negocieri.

"Decizia noastră, pozitivă sau negativă, va depinde de răspunsul" lui Staffan de Mistura, a adăugat Salem al-Meslet, precizând că acest răspuns le-ar putea parveni în cursul nopţii. El a ţinut să sublinieze, totuşi, atmosfera "pozitivă" la reuniunea de la Riad. HCN i-a cerut emisarului ONU "precizări" în legătură cu "natura invitaţiilor" adresate altor opozanţi, în contextul în care insistă să fie singurul reprezentant al opoziţiei la negocierile indirecte cu regimul Bashar Al-Assad. El a mai solicitat lămuri cu privire la chestiunile umanitare, în special ridicarea de către regim a asediului unor oraşe din ţara aflată în război şi livrarea de ajutoare umanitare, cereri menţionate într-o rezoluţie a Consiliului de Securitate şi care, potrivit HCN, "nu trebuie ignorate", spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.