Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oprah Winfrey şi-a retras acţiunile de la o companie specializată în diete şi le va dona unui muzeu

slate.com
Oprah Winfrey

Vedeta de televiziune americană Oprah Winfrey, acţionară într-o companie specializată în diete, s-a retras din consiliul de administraţie al acesteia, din care făcea parte de aproape 10 ani, şi a anunţat că îşi va dona acţiunile unui muzeu, potrivit Agerpres.

După plecarea celei mai cunoscute acţionare a sa, o adeptă a noilor medicamente pentru slăbit, acţiunile WeightWatchers International s-au prăbuşit joi cu peste 22% pe Wall Street, o "cură de slăbire" bruscă pentru grupul specializat în diete pentru pierderea în greutate, informează AFP.

Fosta vedetă de televiziune, ale cărei discrepanţe de siluetă au fost un subiect de conversaţie de-a lungul întregii sale cariere pe micile ecrane, a recunoscut la sfârşitul anului trecut că a luat medicamente prescrise împotriva obezităţii.

Aceste medicamente, cum ar fi Ozempic, Wegovy şi Mounjaro, tratează diabetul, te fac să slăbeşti şi pot fi folosite pentru a trata obezitatea. Ele stârnesc panică în sectorul farmaceutic, ducând la o creştere a valorii la bursă a producătorilor lor, precum compania daneză Novo Nordisk şi cea americană Eli Lilly.

"Oprah Winfrey a decis să nu mai candideze pentru a fi realeasă la următoarea adunare anuală a acţionarilor care va avea loc în mai 2024", a anunţat miercuri WeighWatchers International într-un comunicat, subliniind că prezentatoarea este membră din 2015.

Oprah a precizat că îşi va dona acţiunile WW Muzeului Naţional de Istorie şi Cultură Afro-Americană (NMAAHC) din Washington.

Compania "susţine propunerea doamnei Winfrey de a dona toate acţiunile sale Muzeului", se arată în comunicat.

WW afirmă chiar că Oprah "face această donaţie pentru a susţine misiunea NMAAHC de a promova contribuţiile afro-americanilor şi de a elimina orice conflict de interes cu faptul că ea ia medicamente pentru pierderea în greutate".

Înfiinţată în anii 1960, compania americană, care oferă programe alimentare pentru a favoriza pierderea în greutate, care includ sesiuni de grup şi individuale pe bază de abonament, trebuie să facă faţă concurenţei acestor noi medicamente, chiar dacă scumpe.

Grupul se confruntă cu o scădere a numărului de membri, deşi a adoptat şi o strategie de sprijinire a persoanelor care iau medicamente care imită hormonul de saţietate GLP-1, precum Ozempic.

WeightWatchers International a anunţat recent o pierdere de 112 milioane de dolari în 2023, la vânzări în scădere cu 14,5%, de 889 milioane de dolari, compania aşteptându-se ca acestea să scadă în continuare în 2024.

Oprah a adăugat că va continua să colaboreze la evenimente cu WeighWatchers. "Intenţionez să particip la o serie de forumuri şi de evenimente publice în cadrul cărora voi apăra cu ardoare promovarea cauzei igienei greutăţii", a declarat vedeta în comunicatul WW.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.