Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oprea a ieşit de la DNA. Pe cine dă vina pentru coloanele oficiale

captura Digi24
oprea dna

Fostul vicepremier şi ministru de Interne Gabriel Oprea s-a prezentat, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat în dosarul în care Senatul a încuviinţat începerea urmării penale în legătură cu săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu.

La ieşire de la DNA, la doar o jumătate de oră de la intrare, Gabriel Oprea şi-a susţinut nevinovăţia şi a afirmat că avea coloană oficială în baza unor prevederi legale din anii '90.

"Este o anchetă în curs şi nu pot să spun foarte multe lucruri. Când am fost numit ministru de Interne exista un mecanism, un plan de măsuri, încă dinainte de 2000, prevăzute de lege, în care ministrii de interne şi ministrii de stat, vicepremierii, aveau o maşină de poliţie care îi însoţea", a declarat Oprea.

Potrivit acestuia, coloana oficială a procurorului general era constituită legal, în baza unui protocol între poliţie şi PÎCCJ, "o instituţie parteneră", care prevedea că se pune la dispoziţia procurorului general o maşină, în cazuri bine motivate.

"Vreau să se afle adevărul. Sunt nevinovat şi mă voi prezenta în faţa procurorilor oridecâte ori va fi nevoie", a mai declarat Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.