Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt brazilieni acuzați că au promovat acte de terorism au fost trimiși în judecată

terorist

Parchetul brazilian a cerut vineri trimiterea în judecată a opt persoane, toate de naţionalitate braziliană, acuzate că au promovat acte "teroriste" şi că au încercat să recruteze adepţi înainte de Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, în luna august, transmite AFP.

Ministerul public a făcut cunoscut într-un comunicat că a cerut justiţiei inculparea a "opt persoane implicate în acţiuni de recrutare şi promovare a unei organizaţii teroriste, identificate înainte de începerea Jocurilor Olimpice Rio-2016".

Citește și: Kosovo a expulzat doi jurnalişti din Rusia şi Ucraina

Aceşti opt acuzaţi erau încarceraţi de la sfârşitul lunii iulie, în urma unei razii a poliţiei în cadrul "Operaţiunii Hashtag" al cărei obiectiv era să garanteze securitatea Jocurilor Olimpice.

Operaţiunea a dezvăluit existenţa unei celule "de amatori" care făceau apologia organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI) căreia îi juraseră supunere.

În conversaţii cu ajutorul aplicaţiei Telegram interceptate de poliţie, "ei şi-au exprimat ideea că trebuie să iasă din planul virtual pentru a acţiona practic" şi "să profite de Jocurile Olimpice", a explicat procurorul Rafael Brum în cursul unei conferinţe de presă, organizată vineri la Curitiba (sud).

Magistratul a precizat însă că nu există dovezi ale unor planuri concrete, nici ale vreunei legături efective cu SI, motiv pentru care au fost acuzaţi de "acte pregătitoare terorismului", un caz prevăzut în noua lege braziliană privind terorismul.

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro s-au desfăşurat între 5 şi 21 august fără incidente majore: 85.000 de poliţişti şi militari au fost mobilizaţi pentru a asigura securitatea acestora, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.