Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt companii din România, în linie dreaptă pentru fonduri de 500 milioane euro prin PNRR

Inquam Photos/ Octav Ganea
PNRR Planul National de Relansare si Rezilienta

Opt companii din România s-au calificat în urma preselecţiei, care a presupus două etape de verificări, pentru a primi finanţarea cumulată de 500 mil. euro pentru dezvoltarea de microelectronică, iar în curând de la Bruxelles va sosi şi lista acestora, anunță Mediafax.

Alături de cei opt participanţi direcţi, au trecut de preselecţie 34 de potenţiali beneficiari indirecţi cooptaţi în cadrul Proiectului de Interes Comun European în Microelectronică şi Tehnologia Comunicaţiilor (IPCEI ME/CT).

„Avem nevoie de parteneriate cu universităţile pentru forţă de muncă, iar maşina acum devine un sistem definit de software şi avem nevoie de oameni mult mai mulţi oameni specializaţi în software, tehnologie cloud, securitate cibernetică, big data, inteligenţă artificială. Ne uităm acum şi la microelectronică - Continental a fost cel care a iniţiat proiectul prin PNRR, planul pentru 500 mil. euro“, a spus Christian von Albrichsfeld, country head Continental pentru România, în cadrul evenimentului Automotive R&D.

Printre companiile din lista de zece se numără şi Continental, care ar putea beneficia de fonduri de 101 mil. euro pentru cercetare şi dezvoltare şi 40 mil. euro pentru investiţii necesare pentru realizarea primei aplicări industriale.

De asemenea, Bosch cere 36 mil. euro pentru R&D şi 1,3 mil. euro pentru aplicare industrială. Tot pe listă se află şi NXP Semiconductors România cu un proiect de R&D de 86 mil. euro care implică universităţile din Bucureşti, Cluj, Craiova şi Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.