DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Opt convoaie ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat vor intra în România

www.aktual24.ro
Gabriel Leș MApN

Opt convoaie ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF), care urmează să participe la exerciţiul Noble Jump 2017, vor sosi în România joi, prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, dinspre Bulgaria. "Convoaiele militare, ce vor ajunge în România după debarcarea în portul Alexandroupolis, din Grecia, şi traversarea Bulgariei, sunt compuse din aproximativ 300 de militari cu peste 150 de vehicule de luptă şi transportoare de trupe ce se vor deplasa la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre 'Getica' din Cincu, judeţul Braşov", informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) transmis, luni, Agerpres.

În perioada 1-4 iunie 2017, pe rutele de deplasare a convoaielor militare, traficul rutier poate fi îngreunat, precizează MApN. Convoaiele se vor deplasa, pe 1 iunie, în intervalul orar 9,00 - 20,00, pe ruta Giurgiu-Bucureşti (E85); pe 2 iunie, în intervalul orar 00,01 - 18,00, pe ruta Bucureşti - Piteşti (A2) - Râmnicu Vâlcea (E81) - Sibiu (Valea Oltului) - Cincu.

De asemenea, convoaiele se vor deplasa şi pe 3 iunie, în intervalul orar 9,00 - 17,00, pe ruta Giurgiu - Bucureşti (E85) şi pe 4 iunie, în intervalul orar 00,00 - 15,00, pe ruta Bucureşti - Piteşti (A2) - Râmnicu Vâlcea (E81) - Sibiu (Valea Oltului) - Cincu. Noble Jump 2017 (NOJP17) este un exerciţiu multinaţional cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite (JFC) de la Napoli, care se desfăşoară, în perioada 26 mai - 16 iunie, pe teritoriile naţionale ale Greciei, Bulgariei şi României.

"NOJP17 va testa capacităţile operaţionale ale elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan - RAP), în Bulgaria şi România", se arată în comunicat. Pe toată perioada exerciţiului, la Sibiu va funcţiona un Centru de Informare Media, sub conducerea structurii de relaţii publice a JFC Napoli. Acesta va fi încadrat cu personal din cadrul Ministerului Apărării şi din ţările membre ale NATO participante la exerciţiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.